Samsung pregătește primul laptop cu ecran OLED pliabil

01.09.2021
Samsung pregătește primul laptop cu ecran OLED pliabil
foto: Samsung Display

Galaxy Book Fold 17 promite să fie un laptop neconvențional, cu ecran întins până deasupra tastaturii, substituind banalul touchpad.

Dacă ne luăm după formula primului laptop prototip cu ecran pliabil, Samsung Galaxy Book Fold 17 ar fi o abatere chiar mai radicală de la conceptul de laptop tradițional, cu tastatură și touchpad, decât a fost originalul Galaxy Fold în comparație cu produsele smartphone convenționale. În realitate, probabil că lucrurile nu vor sta chiar așa, Samsung optând pentru un design ceva mai practic, care lasă și ceva loc pentru tastatura fizică.

Vestea cu adevărat bună este că de data aceasta Samsung nu se află la început de drum cu implementarea ecranelor pliabile. În plus, designul convențional de laptop prevede deja balama și zonă de pliere, principala diferență fiind adaptarea ecranului OLED la un format mult mai mare.

Apărând ca un hibrid între tabletă și laptop, Galaxy Book Fold 17 (acesta pere să fie numele oficial) va avea ecran de 13 inch, dacă ne raportăm strict la suprafața de până în zona de pliere, respectiv 17 inch dacă punem la socoteală și porțiunea de ecran întinsă în zona din imediata vecinătate a tastaturii.

Galaxy Book Fold 17

Cel mai probabil, Samsung nu va elimina complet tastatura fizică, un ecran OLED suficient de mare pentru a „umple” ambele jumătăți ale carcasei unui laptop fiind nu doar costisitor, ci și nepractic. Până la urmă, tastatura fizică este principalul factor diferențiator între sistemele laptop și tablete. Ce-i drept, este perfect plauzibil ca Samsung să lanseze în cele din urmă și un rival Surface Duo cu ecran pliabil, însă probabil că la o diagonală (în modul extins) mai apropiată de 8.1 inch, cât oferă produsul celor de la Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult