Samsung prezintă Galaxy Chromebook 2, primul model Chromebook cu ecran QLED

10.01.2021
Samsung prezintă Galaxy Chromebook 2, primul model Chromebook cu ecran QLED

După ce anul trecut a dezvăluit primul Chromebook cu ecran AMOLED, Samsung vine cu încă o premieră prezentând Galaxy Chromebook 2, primul portabil de acest tip care primește un display cu tehnologie QLED.

Spre deosebire de soluțiile OLED, ecranele cu tehnologie QLED folosesc elemente LED pentru iluminarea unui ecran LCD. Soluția permite inclusiv folosirea sistemului Local Dimming pentru a întuneca sau ilumina selectiv diferitele poțiuni din imaginea afișată, maximizând nivelul de contrast perceput. Q-ul din denumirea QLED vine de la tehnologia Quantum Dot, implementată sub forma unui filtru interpus între sursa LED și panoul LCD. Scopul acestuia este de a lărgi spectrul de culoare generat de sursa LED, dând imaginii un colorit mult mai plăcut.

La o privire sumară, noul Chromebook pare aproape identic cu modelul anterior. Galaxy Chromebook 2 veste un portabil cu design 2-in-1, dotat cu o balama dublu-articulată care permite deschiderea de 360° pentru ecranul de 13.3 inch. Cu rezoluție 1920×1080 pixeli și certificare HDR, ecranul este încadrat de o ramă îngustă și este compatibil USI Pen (Universal Stylus Initiative), putând detecta până la 4096 niveluri de apăsare dacă este folosit cu un stylus potrivit.

Sunetul este redat folosind difuzoare stereo de 5W și un amplificator numit Smart AMP, despre care Samsung declară că poate atinge un volum sonor cu 178% mai mare decât soluțiile convenționale.

Deși este puțin mai gros și mai greu decât modelul de anul trecut, Galaxy Chromebook 2 vine însă cu un preț de 550 dolari, mult mai rezonabil decât suma de 1000 dolari cerută anterior.

În carcasa de 13.9 mm grosime și 1.23 kg găsim o configurație bazată pe procesorul Intel Celeron 5205U, un model dual-core fără HyperThreading, cu consum TDP de 15W. Cei care doresc mai multă performanță au la dispoziție și o configurație Intel Core i3 10110U (10th gen), tot dual-core dar cu HT și frecvențe mărite.

Galaxy Chromebook 2 poate fi configurat cu 4GB sau 8GB memorie RAM LPDDR3, respectiv 64GB/128GB stocare internă. Există și un slot microSD pentru suplimentarea capacității de stocare. Pe partea de conectivitate avem suport Wi-Fi 6 (ax 2×2) și Bluetooth 5.0.

Acumulatorul de 45.5Wh ar trebui să ofere până la 14 ore de autonomie. Alimentarea se face prin conexiune USB-C. Suplimentar, pe carcasă mai găsim și un conector jack 3.5mm, servind atât ca intrare pentru microfon și ieșire pentru căști.

Samsung Galaxy Chromebook 2 va fi disponibil începând cu luna martie a acestui an, în versiunile de culoare Fiesta Red și Mercury Gray.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult