Seria 7 de laptopuri de la Samsung, acum oficială

31.08.2011
Seria 7 de laptopuri de la Samsung, acum oficială

Cu două săptămâni în urmă am făcut cunoştinţă cu un laptop Samsung Seria 7 care nu a fost încă anunţat de producător. Acum a venit un comunicat oficial pentru noua serie de portabile de la Samsung, însă acesta nu se află pe lista de modele noi. Probabil că el va fi anunţat ulterior, fiind un model dedicat segmentului de gaming. Noua Serie 7 vine cu două portabile de 14″ şi 15.6″, îmbrăcate în aluminiu şi având o tastatură chiclet. Pentru că marginile ecranului sunt foarte înguste, producătorul a inclus un afişaj cu diagonala de 14″ într-o carcasă folosită de obicei pentru modele de 13″. Matricea întâlnită la cele două laptopuri are un filtru mat, rezoluţie de 1600×900 şi o luminozitate peste medie.

Samsung Seria 7 Chronos, cu carcasă din aluminiu

Samsung Seria 7 se laudă cu o tehnologie nouă numită ExpressCache. Pe placa de bază este integrată o memorie flash de 8 GB care creşte simţitor viteza cu care se încarcă sistemul de operare. Împreună cu funcţia Quick Boot, încărcarea lui Windows 7 ar trebui să dureze doar 19 secunde. Această performanţă era până acum specifică sistemelor dotate cu SSD. Seria 7 de laptopuri de la Samsung, supranumită şi CHRONOS va fi livrată cu procesoare Intel Core i7-2675QM şi Core i5-2430M, 8 GB RAM şi un HDD cu 7.200 RPM.

Samsung Seria 7 - procesoare Intel Core i7 şi i5

Anumite modele din Seria 7 de la Samsung a oferit o autonomie de nouă ore, testată cu aplicaţi MobileMark. Este posibil ca lucrurile să nu stea atât de bine în testele realie, însă bateria promite mult. Ea are opt celue şi 80 Wh, reţinând 80% din sarcina maximă chiar şi după 1.500 de ciclii încărcare/descărcare. Cele două laptopuri Samsung Seria 7 vor fi disponibile în luna octombrie, preţurile urmând să se încadreze între 1.000 $ şi 1.300 $ peste ocean.

Samsung Seria 7 va intra pe piaţă în luna octombrie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News