Smart Connect, o nouă modalitate de a interconecta dispozitivele Lenovo și Motorola

04.03.2024
Smart Connect, o nouă modalitate de a interconecta dispozitivele Lenovo și Motorola
Foto: Lenovo / Motorola

În încercarea de a oferi o soluție de interconectare a dispozitivelor asemănătoare cu Sidecar de la Apple sau DeX de la Samsung, Lenovo și Motorola pregătesc Smart Connect, o soluție software care „simplifică conectarea între ecosistemele digitale pentru a crea o experiență fluidă între dispozitive”.

Acest Smart Connect își propune să ofere utilizatorilor un flux de lucru neîntrerupt atunci când folosesc concomitent dispozitive precum telefoane, tablete si PC-uri, ce nu rulează neapărat același sistem de operare. Astfel, utilizatorii pot amplifica cu ușurință tot ceea ce este afișat pe telefoanele lor pe un ecran mai mare; de exemplu, pot muta cu ușurință jocurile, filmele, emisiunile și aplicațiile de pe telefon pe un televizor pentru a avea mai mult spațiu de lucru și de joacă.

Smart Connect își propune să ofere experiențe precum:

  • Cross control: Navighează între PC, tabletă și telefon folosind o singură tastatură și un singur mouse, asigurând o mișcare fluentă a cursorului pentru o experiență fără întreruperi. Acest lucru face ca editarea unui document pe un PC Lenovo, în timp ce extragi conținut de pe o tabletă și te întâlnești simultan cu colegii prin intermediul unui smartphone, să fie o experiență cursivă în acest ecosistem de dispozitive.
  • Swipe to stream: Mută activitățile aplicației între dispozitive cu o simplă glisare. Poți viziona un videoclip pe o tabletă și poți relua de unde ai rămas pe PC sau poți începe să asculți un podcast pe un smartphone Motorola în timp ce faci jogging și poți continua să asculți pe un alt dispozitiv acasă. Cu o singură glisare poți menține redarea continuă fără întreruperi.
  • Notification sync: Rămâi la curent cu mesajele și notificările de pe orice dispozitiv, fără a fi nevoie să comuți între ele și să-ți întrerupi fluxul de lucru sau divertisment.
  • Share hub: Partajează fără efort fișiere și media pe diferite dispozitive compatibile, cu sisteme de operare diferite, pentru a simplifica sarcinile, de la planuri de călătorie la notițe. Cu Share Hub, studenții pot accesa și partaja fișiere mari fără probleme pe dispozitivele conectate, fără a ocupa tone de spațiu de stocare. Fie că este vorba de editarea celui mai recent clip viral de pe TikTok pe un PC sau de partajarea fișierelor de proiect de grup, Share Hub simplifică și eficientizează stocarea.
  • Smart clipboard: Elimină necesitatea de a trimite un e-mail sau de a utiliza un serviciu de mesagerie pentru a copia imagini pe un alt dispozitiv prin operațiunea de “copy/paste” a textului sau a imaginilor de pe telefoane, PC-uri sau tablete ca și cum ai lucra pe un singur dispozitiv.
  • Instant hotspot: Transformă un telefon într-un HotSpot pentru conectivitate imediată la Internet și partajată pentru o tabletă sau un PC, fără a fi nevoie să mai introduci vreo parolă.
  • Webcam: Profită de camerele de înaltă rezoluție și transformă smartphone-ul într-o cameră web pentru apeluri video sau transmisiuni în direct. De asemenea, utilizatorii pot maximiza apelurile video de pe telefon, mutându-le pe un televizor cu ecran mare.
  • Mai mult spațiu de muncă și joacă: Amplifică tot ceea ce poate face un dispozitiv Motorola, cu ajutorul căruia poți transmite videoclipuri, juca jocuri sau lansa un desktop mobil de pe dispozitiv pe un televizor inteligent.

Smart Connect va fi lansat în lunile următoare și va fi disponibil pe orice PC Lenovo care rulează sistemul de operare Windows 10 (sau mai recent), prin intermediul magazinului Microsoft, precum și pe anumite tablete Lenovo și dispozitive Motorola prin intermediul Google Play Store. Informații despre compatibilitatea dispozitivelor și cerințele suplimentare vor fi furnizate în momentul lansării.

Sursa: Lenovo / Motorola România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News