Snapdragon 850 este un chipset care promite laptop-uri cu autonomie de peste 24 de ore

Snapdragon 850 este un chipset care promite laptop-uri cu autonomie de peste 24 de ore

Windows 10 on ARM este o nouă direcţie pentru Microsoft, iar partenerul său Qualcomm pare să fie preocupat de îmbunătăţirea dispozitivelor bazate pe acest sistem de operare. Modelele lansate până în prezent erau bazate pe chipset-ul Snapdragon 835, lansat anul trecut pentru smartphone-uri, iar momentan acestea nu au făcut trecerea la Snapdragon 845. După anunţul modelului de chipset Snapdragon 850, cel mai probabil că acestea vor face saltul direct la noua versiune.

Laptop-urile cu chipset-uri Snapdragon care vor fi lansate în viitorul apropiat vor fi considerabil mai puternice decât cele lansate în trecut, Snadpragon 850 fiind optimizat special pentru acestea. Ca şi în cazul altor chipset-uri realizate special pentru anumite categorii de produse (precum W2100 sau XR1 de la Qualcomm), noul model pare să fie bazat pe un design deja existent, cu modificări în puncte cheie pentru a se mula mai bine pe platformă.

Din câte ne putem da seama în acest moment, Snapdragon 850 este o revizie de Snapdragon 845. Aceasta va oferi performanţă mai bună cu 30% faţă de modelul 835, consum de energie mai eficient, care va aduce autonomie cu 20% mai mare şi viteze de transfer LTE Gigabit cu 20% mai mari (1,2 Gbps).

La nivel de arhitectură, Snadpragon 850 integrează aceleaşi nuclee Kryo 385, la o frecvenţă mai mare, de 2,95 GHz, cu un GPU Adreno 630, un procesor secundar Hexagon 685, procesor de imagine Spectra 280 şi un modem LTE Snapdragon X20. Acesta ar trebui să asigure performanţă mai bună în special în aplicaţii de entertainment, precum jocuri 3D, ar trebui să fie mult mai bun în activităţi care implică AI (Cortana, de exemplu) şi va deschide calea către noi design-uri de dispozitive cu Windows.

Qualcomm se laudă cu o autonomie de peste 24 de ore, ceea ce ar putea asigura utilizarea unui laptop mai multe zile cu o singură încărcare (dacă luăm în calcul că o zi de lucru are 8 ore). Primele dispozitive cu Snapdragon 850 şi Windows 10 on ARM vor fi lansate în curând, probabil chiar luna viitoare, pentru a putea fi integrage în promoţiile „Back to School”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult