Sony VAIO P – netbook-ul reinventat

05.01.2009
Sony VAIO P – netbook-ul reinventat

Sony vrea să lanseze un netbook, însă vrea s-o facă în stilul propriu. Dacă toţi ceilalţi producători de portabile au copiat Eee PC-ul de la Asus, Sony vrea doar să se inspire. Ecranul de 7” al netbook-ului iniţial nu a prins prea bine datorită dimensiunii şi a rezoluţiei reduse. Sony crede că dimensiunea nu este neapărat o problemă, iar viitorul VAIO P va avea un ecran cu diagonala de 8”. Accidental sau nu, pe una din paginile site-ului SonyStyle au apărut specificaţiile parţiale ale viitorului model.

Specificatiile partiale de pe site-ul oficial

Deşi în imagine a fost pus un VAIO TT, ultraportabilul de la Sony va avea un aspect foarte diferit. El este dat de rezoluţia atipică a ecranului, 1600×768, dar şi de faptul că trebuie să încapă în poşeta alungită a unei doamne sau domnişoare, conform campaniei publicitare din Japonia. Acestea fiind cunoscute, dispozitivul apărut la începutul lui decembrie în nişte poze de FCC pare să fie autentic.

Reclama din Japonia cu netbook-ul pentru poseta

Cu toate că în specificaţiile parţiale de care vorbeam apărea Windows Vista ca sistem de operare, nu ştim dacă procesorul Intel Atom din dotare, la frecvenţa de 1.33 GHz, se va descurca prea bine cu el. Ultimele zvonuri sugerează mai repede folosirea bătrânului XP, căruia Microsoft i-a prelungit data limită de livrare până la sfârşitul lunii mai. Datorită lăţimii, touchpad-ul cel mai probabil va lipsi, locul său fiind luat de un trackpad, aproape nelipsit din dotarea Thinkpad-urilor de la Lenovo.

Tastatura cu trackpad

Marca VAIO este cunoscută ca o marcă exclusivistă şi implicit, scumpă. Viitorul VAIO P nu va ieşi din acest tipar. Deşi este construit în jurul unui procesor Atom, el va costa aproximativ 700 €. Este adevărat că va include un modem 3G şi un modul GPS, dar preţul iese cu mult din sfera netbook-urilor actuale. Lansarea se pare că va avea loc la CES 2009, unul din cele mai importante evenimente IT ale anului.

Asa ar putea arata viitorul VAIO P

Urmărește Go4IT.ro pe Google News