Sony VAIO T14 – un ultrabook accesibil de 14”

12.10.2012
Sony VAIO T14 - un ultrabook accesibil de 14”

Nu cu mult timp în urmă am testat ultrabook-ul accesibil de 13.3” de la Sony, VAIO T13. Iată că producătorul ne prezintă acum fratele său mai mare, VAIO T14. Aşa cum vă aşteptaţi ele arată aproape identic. Până şi tastatura a fost păstrată, VAIO T14 fiind puţin mai lat decât VAIO T13. Noul ultrabook a primit o unitate optică, însă în felul acesta a câştigat în greutate şi grosime. El cântăreşte 1,71 kg, cu mai bine de 100 g mai mult decât VAIO T13.

Sony VAIO T14 va fi un ultrabook accesibil

Ne aşteptam ca spaţiul mai mare de pe laturi să aducă şi o creştere a numărului de porturi. Sony însă consideră că două mufe USB, una de tip 2.0 şi cealaltă 3.0, sunt suficiente. Difuzoarele au fost mutate de pe latura din faţă la baza ecranului, fiind indicate prin aceleaşi orificii înguste. În imaginile de promovare, Sony VAIO T14 afişează noul ecran de Start din Windows 8. Din păcate, asta nu înseamnă că laptopul vine cu un ecran tactil. Producătorul a fost însă drăguţ şi ne oferă o opţiune.

Sony VAIO T13 cu ecran sensibil la atingere

Sony VAIO T13 va putea fi comandat cu un ecran tactil. În felul acesta, marginile argintii ale ecranului vor fi eliminate, iar sticla de protecţie va acoperi şi rama ecranului. Nu ştim încă dacă opţiunea va fi diponibilă pentru toate pieţele. Sony VAIO T14 va avea un preţ de pornire de 670 $ peste ocean, el fiind aşteptat în magazine la la sfârşitul acestei luni. Probabil că acea configuraţie va include un procesor Intel Core i3 din gama Ivy Bridge.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News