Sony Vaio Z – ultraportabil de top

15.07.2008
Sony Vaio Z – ultraportabil de top

Sony a lansat astăzi, la nivel global, noua serie de calculatoare ultraportabile Sony Vaio Z, destinată în special oamenilor care călătoresc foarte mult. Notebook-urile din seria Z cântăresc doar 1,5 Kg şi au la bază platforma Intel Centrino 2, foarte rapidă, dar şi eficientă în ceea ce priveşte consumul de energie.

Ecranul cu diagonală de 13.1 inch are o rezoluţie excelentă, atipică pentru un notebook ultraportabil, ce oferă un spaţiu de lucru mai generos cu 40% faţă de display-urile standard: 1600 x 900 pixeli. Caracterizat de tehnologia XBRITE-Duraview, acest monitor impresionează prin culoriile vii, saturate. Mai mult decât atât, display-urile laptop-urilor Sony Vaio Z sunt rezistente la zgârieturi. De altfel, Sony este recunoscută în întreaga lume pentru calitatea excepţională a panourilor LCD produse.

Sony Vaio Z

Construcţia nu este nici ea mai prejos. Pentru ca notebook-ul să aibă o siluetă de invidiat, Sony a folosit fibra de carbon la fabricarea carcasei. Astfel, notebook-ul nu doar că este foarte uşor, dar are şi o rezistenţă sporită la şocuri. Informaţiile de pe hard-disk sunt protejate cu ajutorul tehnologiei G-Sensor Shock Protection, iar securitatea generală este asigurată de un cititor de amprente biometric. Deocamdată, Sony nu a publicat specificaţiile complete. Nu ştim ce chip grafic folosesc notebook-urile Vaio Z (presupunem că sunt cipuri integrate de la Intel) şi nici ce capacitate are HDD-ul în configuraţia standard. La fel, nu cunoaştem capacitatea acumulatorului şi autonomia aproximativă.

Sony Vaio Z

Preţurile notebook-urilor Sony Vaio Z pleacă de la 1800 $ şi cresc în funcţie de configuraţie. Spre exemplul, costul modelelor care dispun de stocare pe SSD porneşte de la 2300 $. De asemenea, dacă te ţine buzunarul, poţi opta pentru o unitate optică Blu-Ray în locul DVD-Writer-ului. Noile ultraportabile Sony vor sosi şi în România, săptămâna viitoare.

Sony Vaio Z

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News