SpaceTop: laptop fără ecran, dar care poate proiecta la 100″ „virtual”

19.05.2023
SpaceTop: laptop fără ecran, dar care poate proiecta la 100

Realitatea Augmentată (AR) pare că este constant pe punctul de a intra în mainstream, dar niciodată nu trece linia de sosire. Produse precum HoloLens sau Google au demonstrat posibilitățile acestei tehnologii, însă niciun produs nu a reușit capteze și atenția publicului. Noul Spacetop pare să fie un prim pas în această direcție, promițând experiența de PC pe un dispozitiv fără ecran fizic, dar care poate proiecta virtual un ecran de 100”.

SpaceTop este primul laptop cu ecran „virtual”

Spacetop este un nou concept de dispozitiv, creat chiar de către doi foști angajați Magic Leap, companie care lucrează de mulți ani la o pereche de ochelari AR. Aceștia au fondat Sightful în Tel Aviv și colaborează însă cu o altă companie din zona AR, Nreal, pentru a livra un computer portabil, fără ecran, dar cu o pereche de ochelari care îți poate afișa conținutul pe un display virtual cu dimensiuni similare cu cele mai mari televizoare din piață.

Pentru început, SpaceTop va fi vândut către 1.000 de clienți care se pot înscrie pe site-ul companiei. „Laptop-urile” vor fi produse de Winstron, care are fabrici în care cele mai mari companii din lume își produc dispozitivele similare (inclusiv Apple). Baza va conține toată partea de procesare, iar ochelarii Nreal vor fi conectați la aceasta.

Primul model nu va fi foarte complex, deci nu va satisface nevoile utilizatorilor care își doresc un computer foarte performant sau un computer de gaming cu ecran virtual. Focusul primei variante este să ruleze aplicații web de productivitate precum Zoom sau Google Workspace, folosind un software proprietar (cel mai probabil bazat pe Android, deși nu este confirmat).

Primele modele vor fi livrate în luna iulie, iar ochelarii promit rezoluție 1080p per ochi, ceea ce ar trebui să limiteze efectul de „plasă” și să asigure claritate bună a textului afișat. Desigur, cei care vor, pot conecta SpaceTop la un monitor tradițional, însă acest lucru ar fi împotriva promisiunii unui ecran imens pe care să ai toate ferestrele deschise simultan.

Prețul, pentru început, este unul foarte mare: 2.000 de dolari.

sursa: Axios

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult