Stativ cu unitate DVD pentru netbook-uri

Stativ cu unitate DVD pentru netbook-uri

Dacă ai un netbook, probabil unul dintre lipsurile de care te-ai lovit este unitatea optică. Oricât de populare şi de ieftine ar fi ajuns stick-urile USB, anumite operaţiuni sunt mai uşor de realizat cu ajutorul unui CD sau DVD, decât cu un memory stick. Un comerciant inventiv a venit cu ideea unui stativ pentru netbook-uri care înglobează, printre altele, o unitate optică.

Produsul este comercializat de o companie japoneză, numită Century, iar unitatea optică recunoaşte următoarele formate: DVD±R/+RW (8x), DVD±R DL/-RW (6x), DVD-RAM (5x) and CD-R/-RW (24x). Stativul are măsurile 260 x 190 x 19 mm şi cântăreşte 524 de grame. În afară de unitatea optică, acesta mai are şi două porturi USB. Ba chiar, în acelaşi stativ subţire, pot fi montate fie un harddisk SATA, fie un SSD SATA de 2.5 inch.

Stativ cu unitate DVD pentru netbook-uri

Cei care au o distribuţie de Linux instalată nu vor putea beneficia de acest produs, deoarece este compatibil, susţine producătorul, doar cu Windows XP şi Vista. Stativul pentru netbook-uri se comercializează doar în Japonia, dar se pare că, pe viitor, următoarele magazine vor face livrări şi în afară graniţelor nipone: Japan Trend Shop, Gizmine, Geek Stuff 4 U.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News