Surface Laptop va avea şi o versiune mai ieftină

02.02.2018
Surface Laptop va avea şi o versiune mai ieftină

Deşi impresionează prin supleţe şi eleganţă, Surface Laptop nu prea s-a bucurat de succesul dorit, Microsoft încercând să remedieze această problemă lansând şi un model cu dotări entry-level, care sacrifică o parte din performanţă pentru un preţ mai bun.

În prezent, cea mai ieftină versiune Surface Laptop dispune de procesor Core i5 şi poate fi obţinută pentru aproximativ 999 dolari, depăşind domeniul de preţuri spre care se orientează majoritatea cumpărătorilor. Noul model „de buget” reuşeşte să coboare preţul la 799 dolari alegând un procesor Intel din gama Core m3 şi limitând configuraţiile disponibile la o singură variantă cu 4GB memorie RAM şi SSD de 128GB, livrată în carcasă cu finisaj Platinum.

Din fericire, alte dotări premium cum ar fi ecranul de 13.5” cu rezoluţie 2256 x 1504 pixeli şi arsenalul de conectori USB 3.0, mini DisplayPort, Surface Connect şi jack 3.5mm pentru căşti au fost păstrate.

Alegerea unui procesor mai slab are şi o consecinţă pozitivă, autonomia bateriei la vizionarea de filme urcând la 14.5 ore.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult