Toate laptop-urile Chrome OS din 2017 vor putea rula aplicaţii de Android

23.01.2017
Toate laptop-urile Chrome OS din 2017 vor putea rula aplicaţii de Android

Iniţiativa Google de a aduce aplicaţiile de Android pe Chrome OS pare că a ajuns la maturitate, întrucât compania a anunţat că toate dispozitivele din seria Chromebook care vor fi lansate în viitorul apropiat vor fi compatibile cu software-ul dezvoltat pentru smartphone-uri. Aceasta este o veste bună pentru utilizatorii de dispozitive mobile Android care plănuiesc să cumpere un laptop nou cu Chrome OS, care vor putea trece de la telefon la desktop fără să renunţe la aplicaţiile preferate.

Deşi posibilitatea de a rula aplicaţii de Android a ajuns pe Chrome OS pe anumite dispozitive încă din 2016, doar câteva modele aveau acces la această funcţionalitate. Este vorba despre ASUS Chromebook Flip, Acer Chromebook R11 şi Chromebook Pixel 2 de la Google, modele pe care Google a testat aplicaţiile pentru Android pe Chrome OS. Actualizarea software va ajunge în curând şi pe alte modele lansate în trecut, iar din 2017 va deveni standard pentru această gamă de produse.

Toate modelele Chromebook care vor ajunge pe piaţă începând de anul acesta vor fi livrate cu o versiune a sistemului de operare deja capabilă să ruleze aplicaţii de Android. Modelele Samsung Chromebook Plus şi Chromebook Pro, alături de Chromebook Flip C302CA de la ASUS vor fi primele care vor oferi acces la Google Play Store şi Google Play Services din fabrică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult