Toshiba a anunţat că puternicele şi uşoarele Ultrabook-uri KIRA vor fi disponibile în România

17.03.2015
Toshiba a anunţat că puternicele şi uşoarele Ultrabook-uri KIRA vor fi disponibile în România

Toshiba a lansat gama de Ultrabook-uri KIRA acum doi ani, primul model lăudându-se la acea vreme cu greutatea redusă şi cu prima implementare cu ecran Quad HD. Acest model şi actualizările ulterioare nu au fost comercializate până acum în România, însă reprezentanţa locală a companiei Toshiba a anunţat astăzi că modelele KIRA vor fi disponibile de acum şi în ofertele comercianţilor locali.

Actualizată la începutul acestui an în cadrul CES 2015, gama de Ultrabook-uri KIRA oferă aceeaşi carcasă uşoară şi solidă pe care am remarcat-o la modelul original, aceasta fiind fabricat din aliaj de magneziu şi fiind ranforsată de o structură de rezistentă de tip fagure original. Având o amprentă de 316 mm x 207 mm, cele două modele KIRA cu ecran de 13,3” care vor fi disponibile în România au grosimi de 7.6/17.9 mm (în cazul modelului Full HD non-tactil) sau 9.5/19.8 mm (în cazul modelului QHD tactil), greutăţile lor fiind impresionante: 1,1 kilograme, respectiv 1,32 kilograme.

Cel mai puternic dintre aceste două modele KIRAbook oferă un ecran cu diagonală de 13,3”, panou IGZO cu rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli şi un strat protector Corning Concore care include şi statul capacitiv tactil. Cel de-al doilea model foloseşte un panou IPS cu rezoluţie Full HD şi nu oferă control tactil, însă este mai atractiv pentru mediul business deoarece foloseşte un strat de polarizare mat. Ambele ecrane folosesc soluţia de calibrare ChromeTune şi sunt certificate Tehnicolor.

Cele două Ultrabook-uri KIRA folosesc procesoare Intel Core i7 din generaţia Broadwell şi mai oferă 8 GB de memorie RAM, unitate de stocare SSD cu capacităţi de 128 sau 256 GB şi o baterie care promite aproape 11 ore de autonomie, în cazul modelului QHD, sau 13 ore în cazul celui Full HD.

Lista de dotări mai include o interfaţă wireless Intel Dual Band Wireless AC 7265, Bluetooth 4.0, un sistem audio stereofonic Harman Kardon cu procesare DTS şi o cameră Web cu rezoluţie HD, tastatură cu iluminare şi microfoane stereo. Cele două laptopuri oferă trei conectori USB 3.0 şi ieşire video HDMI.

Cele două noi Ultrabook-uri din gama KIRA vor fi disponibile în România începând cu cel de-al doilea trimestru al acestui an. Preţurile recomandate de comercializare sunt în acest moment necunoscute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News