Toshiba KIRAbook, primul Ultrabook cu ecran cu rezoluţie QHD, va fi lansat în luna mai

17.04.2013
Toshiba KIRAbook, primul Ultrabook cu ecran cu rezoluţie QHD, va fi lansat în luna mai

UPDATE: Sunt disponibile acum şi imaginile oficiale.


Cursa pentru o densitate cât mai mare a ecranului, în care s-au înscris aproape toţi producătorii de telefoane mobile, începe să atragă atenţia şi producătorilor de laptopuri. După Apple, care a făcut primul pas cu laptopurile MacBook cu Retina Display, şi Google, care a lansat nu demult Chromebook Pixel, este rândul celor de la Toshiba să facă pasul către rezoluţiile înalte.

În portofoliul companiei Toshiba îşi vor face apariţia în curând  trei noi Ultrabook-uri cu ecrane QHD, acestea inaugurând linia nouă de produse KIRA. Primul dintre acestea va avea un ecran cu diagonală de 13,3”, rezoluţia de 2560 x 1440 pixeli urmând să-i ofere o densitate impresionantă de 221, uşor inferioară celor oferite de produsele concurente MacBook Pro sau Chromebook Pixel, dar net superioară  oricărui Ultrabook disponibil în acest moment pe piaţă.

În acest moment nu există disponibile imagini cu acest nou produs KIRAbook,însă Toshiba afirmă că acesta va oferi o carcasă cu structură de rezistenţă de tip fagure, care va fi fabricată din aliaj de magneziu, va avea o greutate de numai 1.2 kilograme şi o grosime de 18 milimetri.

Urmând sa fie disponibil atât în versiuni cu ecran tactil cât şi standard, primul model de KIRAbook va oferi o memorie RAM cu o capacitate de 8 GB, stocare internă SSD de 256 GB şi procesoare Intel Core i5 sau Core i7. La aceste dotări se va adăuga un sistem audio Harman Kardon şi o tastatură cu iluminare.

În acest moment este sigură doar disponibilitatea pe teritoriul Statelor Unite, unde produsul va fi disponibil începând cu data de 12 mai. După cum este de aşteptat în cazul unor produse din această gamă, preţurile vor începe de la 1600 de dolari şi vor urca până la 2000 de dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News