Ultra-portabilele Sony pentru vara lui 2013

13.06.2013
Ultra-portabilele Sony pentru vara lui 2013

Odată cu lansarea fiecărei platforme Intel, producătorii se grăbesc să anunţe modelele care vor integra noile procesoare. Sony a făcut asta ieri în cadrul unei conferinţe de presă şi ne-a impresionat puţin cu ultrabook-urile sale. Printre ele se numără şi cel pe care am reuşit să-l testăm, VAIO 13 Pro, cel mai uşor ultrabook de 13” cu ecran tactil. Cu ocazia evenimentului de lansare am reuşit să ne familiarizăm puţin şi cu versiunea de 11” a ultrabook-ului. Acesta cântăreşte 870 g şi este unul dintre cele mai atractive ultra-portabile pe care le-am văzut în ultima perioadă. El vine cu procesor Intel Core i5 sau Core i7, ecran full HD cu tehnologie Triluminous, 4 GB RAM şi SSD de 128 GB sau 256 GB.

Sony VAIO 13 Pro - ultrabook foarte uşor

Anul trecut ne-am jucat cu VAIO Duo 11, o tabletă cu construcţie hibridă ce se putea transforma într-un laptop printr-un mecanism de tip slider. Luna trecută aflam despre noua versiune de 13” şi acum am putut s-o vedem în carne şi oase. Fiind dotat cu procesoare Intel Haswell, dispozitivul va avea o autonomie foarte bună. Cu un Digitizer inclus înpachet, VAIO Duo 13 va fi un instrument apreciat de designeri. Pe lângă tastatură, producătorul a reuşit să integreze şi un touchpad îngust, fiind eliminat trackpoint-ul dintre butoane. Una dintre facilităţile oferite de Sony pentru VAIO Duo 13 este aplicaţia CamScanner. Dacă fotografiezi un document cu camera foto de 8 MP de pe spate, aplicaţia va face recunoaşterea textului automată a textului şi utilizatorul va putea edita textul imediat.

Sony VAIO Duo 13 cu carcasele disponibile

Alături de aceste două serii de top, Sony a anunţat şi două modele mai accesibile. Este vorba despre VAIO Fit şi VAIO Fit E. Cu diagonale de 14” şi 15.5”, acestea se adresează către două categorii diferite de utilizatori. VAIO Fit are o carcasă din aluminiu, destul de subţire şi este considerat modelul premium. VAIO Fit E păstrează un design similar cu cel al lui VAIO Fit, însă carcasa este construită din plastic, este mai groasă, iar preţul începe de la un nivel redus.

Sony VAIO Fit 15

În România vom vedea pe piaţă doar modelele VAIO Fit 15 şi VAIO Fit 15E. Primul va putea fi configurat cu procesoare Intel Core i5 şi Core i7 şi placă video Nvidia GeForce GT 753M. Ecranul are rezoluţie full HD, iar memoria RAM va fi de 8 GB. Modelul VAIO Fit 15E va avea o rezoluţie mică de 1366×768 şi va putea fi cumpărat, în mod ciudat, cu procesor Intel Pentium 987 sau Core i7. Versiunea cu procesor performant va avea în dotare şi o placă video Nvidia GeForce GT 740M.

Sony VAIO Fit 15E

Noile laptopuri Sony VAIO vor fi disponibile pe piaţă începând din această lună.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News