Următoarea versiune de OLPC arată fantastic şi are două touchscreen-uri

21.05.2008
Următoarea versiune de OLPC arată fantastic şi are două touchscreen-uri

Niciodată nu mi-a plăcut cum arată laptopul pentru săraci, aşa-numitul OLPC. Este adevărat că nu sunt în target-ul vizat de producător dar cu siguranţă era loc de mai bine. Iniţiatorul proiectului OLPC, Nick Negroponte, se pare că a remarcat acelaşi lucru şi a prezentat ieri jurnaliştilor viitoarea versiune de OLPC.

Laptopul a şocat pe toată lumea prin aspectul său spectaculos. Nu arată nici pe departe a dispozitiv făcut cu economie de materiale, ba chiar din contră: este o capodoperă a tehnologiei moderne. Imaginile de mai jos, chiar dacă sunt la rezoluţie mică, sunt cea mai bună dovadă.

Viitorul OLPC va fi dotat cu două touchscreen-uri. Unul va juca rolul ecranului normal, iar altul va prelua funcţia tastaturii. Când laptopul va fi deschis complet, cele două touchscreen-uri se pot transforma într-unul singur.

Nick Negroponte vizează un preţ de comercializare de aproximativ 75 de dolari însă ştim cu toţii proverbul cu socoteala de acasă. Oricum, mai avem de aşteptat până îl vom vedea la treabă, termenul de ieşire din producţie este 2010.

Şi mai interesant este faptul că Nick Negroponte a afirmat că speră ca acest design să fie preluat şi de către ceilalţi producători de laptopuri ieftine şi să devină astfel un standard în domeniu. De aceea, viitorul OLPC a fost prezentat cu 2 ani înainte să fie terminat.

OLPC 2.0

OLPC 2.0

OLPC 2.0

Urmărește Go4IT.ro pe Google News