Următoarele lansări Apple în 2020: MacBook de 12″ cu ARM, iPad Air și două Apple Watch

01.09.2020
Următoarele lansări Apple în 2020: MacBook de 12

Primul computer Mac echipat cu un chipset Apple Silicon este modelul Mac Mini pentru dezvoltare numit Developer Transition Kit, care integrează practic hardware-ul dintr-un iPad Pro într-un computer care rulează macOS. Totuși, Apple a promis că va aduce pe piață un computer Mac echipat cu un chipset pe arhitectură ARM și pentru consumatori înainte de sfârșitul acestui an. Știm acum care ar putea fi acesta, dar și ce planuri are compania pentru viitor pentru aceste computere. De asemenea, au apărut noi informații despre lansările Apple din următoarea perioadă.

Apple pregătește un MacBook de 12” cu procesor Apple A14X

Conform China Times, Apple se pregătește de lansarea unui nou MacBook 12 în următoarele câteva luni. Nu este vorba despre un MacBook Pro sau un MacBook Air, ci despre laptop-ul numit pur și simplu MacBook. Ultima gamă de produse MacBook a fost cea care a fost disponibilă pe piață între 2015 și 2019, dar care a fost scos din ofertă din lipsa unor procesoare destul de puternice pentru a oferi o experiență de utilizare de calitate.

Noul model ar putea fi echipat cu noul procesor Apple A14X, construit pe litografie de 5nm de la TSMC, iar computerul ar putea oferi între 15 și 20 de ore de autonomie. Computerul ar putea cântări sub 1 kg și ar fi doar primul model de acest gen. Probabil că abia anul viitor vom primi alte computere din gama MacBook cu procesoare Apple. De altfel, zvonurile spun că Apple va dezvolta și noi procesoare grafice pentru computere începând de anul viitor.

Momentan, computerele Apple folosesc două tipuri de procesoare grafice: cele integrate în cipurile Intel și cele dedicate, de la AMD. Odată cu trecerea la Apple Silicon, cipurile grafice vor fi produse de Apple. Apple A14X va integra un cip grafic integrat, care va oferi o performanță similară cu ceea ce oferă un iPad Pro. MacBook-ul de 12” nu va fi însă un computer de productivitate în domeniul creativ sau unul de gaming. Modelele MacBook Pro ar necesita însă ceva mai puternic, comparabil în performanță cu ceea ce oferă acum AMD. Astfel, GPU-urile Apple ar putea evolua semnificativ anul viitor pentru a renunța la dependența de AMD și Intel. Abia toamna viitoare vom primi însă un nou iMac, echipat cu un chipset Apple.

Următoarele lansări Apple: două modele Apple Watch și un iPad Air

iPhone 12 este cea mai așteptată lansare Apple din 2020, însă compania ar putea aduce pe piață mai repede dispozitive din familiile Apple Watch și iPad Air.

iPad Air din generația a patra pare să fie acel model cu ecran de 10,8”, pe care l-am văzut în ultimele câteva zile pe internet, cu design de iPad Pro și senzor Touch ID în butonul power. Acesta ar putea beneficia de procesorul Apple A14, același care stă la baza telefoanelor iPhone 12. Probabil că acesta va debuta chiar în următoarele câteva săptămâni.

În cazul seriei de produse Apple Watch, se pare că Apple ar putea lansa simultan atât noul Apple Watch Series 6, echipat cu noi senzori și noi capabilități, cât și o variantă mai ieftină, cu capabilități limitate. Aceasta din urmă ar putea purta chiar numele Apple Watch SE. În consecință, aceasta ar putea înlocui în ofertă Apple Watch Series 3, însă i-ar putea păstra design-ul.

Alte dispozitive Apple care ar putea fi lansate în curând ar putea fi o nouă boxă inteligentă HomePod Mini, cu preț mai mic, o pereche de căști Apple, cât și dispozitive de urmărire AirTags, pentru a putea găsi mai repede cheile sau un bagaj prin aplicația Find My.

sursa: Gizmodo, The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult