Următoarele laptop-uri Macbook ar putea veni fără MagSafe, dar cu TouchID

Următoarele laptop-uri Macbook ar putea veni fără MagSafe, dar cu TouchID

Actualele modele de computere din seria Macbook au primit foarte puţine upgrade-uri din punct de vedere vizual de-a lungul anilor. Se pare că Apple nu va încerca să le schimbe prea mult nici după mult aşteptatul upgrade din această toamnă, însă acestae vor fi livrate cu o serie de îmbunătăţiri, împrumutate fie de la dispozitivele mobile ale companiei, fie de la modelul Macbook lansat anul trecut. Desigur, toate aceste informaţii sunt momentan la nivel de zvon.

Au apărut noi informaţii care sugerează că Apple va integra un display OLED deasupra tastaturii de pe modelele noi de laptop-uri Macbook Pro (şi probabil Air). Acesta va fi la fel de lung precum tastatura şi va înlcui butoanele ESC şi F1-F12. Acest lucru va oferi posibilitatea de a plasa în locul acestora butoane personalizate în funcţie de aplicaţia utilizată, cât şi diverse informaţii în plus despre activitatea care are loc pe ecran. Nu în ultimul rând, această suprafaţă ar putea integra şi un senzor de amprentă TouchID pentru autentificare fără parolă.

Aceeaşi sursă anonimă citată de 9to5mac sugerează că noile Macbook Pro-uri vor fi mai subţiri decât modelele actuale (probabil fiind vorba despre variantele cu Retina Display) designul fiiind inspirat de noul Macbook. Având în vedere câ laptop-urile Apple nu şi-au mai schimbat foarte mult identitatea vizuală de aproximativ 10 ani, probabil că nici noua generaţie nu va inova foarte mult la acest capitol. Macbook Air, soluţia de tip ultrabook de la Apple ar trebui să primească un upgrade similar, alături de noi upgrade-uri care vor fi prezente pe întreaga gamă de computere ale companiei precum USB Type-C, Thunderbolt 3 şi eliminarea standardului MagSafe.

În cazul în care se va renunţa la MagSafe, este interesant de urmărit dacă Apple va dezvolta o soluţie magnetică bazată pe USB Type-C (având în vedere că deţine brevetul pentru această tehnologie), sau dacă va renunţa de tot la acest concept.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult