Windows 11 Pro nu va mai putea fi instalat fără conexiune la internet și setarea unui Microsoft Account

18.02.2022
Windows 11 Pro nu va mai putea fi instalat fără conexiune la internet și setarea unui Microsoft Account

Introdusă inițial pentru ediția Windows 11 Home, condiția privind existența unei conexiuni la internet în timpul configurării inițiale este pe cale să fie extinsă și pentru versiunea Pro a sistemului de operare.

Începând cu următoarele revizii Windows 11, nu vei mai putea instala „pe curat” sau configura un PC nou achiziționat fără a asigura mai întâi conexiunea la internet, Microsoft impunând această restricție ca o măsură de securitate, cu „beneficiul” asocierii identității online a utilizatorului cu cea a dispozitivului folosit.

Anterior, Microsoft promova Windows 11 drept versiunea de OS pe care să o alegi dacă dorești o experiență Windows complet offline și potențial anonimă, sărind peste etapa asocierii cu un cont Microsoft și implicit divulgarea identității tale sau PC-ului folosit. De acum, această variantă nu va mai fi disponibilă decât recurgând la mijloace extreme, cum ar fi instalarea unui build Windows 11 publicat anterior schimbării politicii Microsoft, sau folosirea unui kit Windows 11 special modificat pentru a permite ignorarea acestei etape din procesul de instalare.

” Similar cu ediția Windows 11 Home, ediția Windows 11 Pro necesită acum conexiune la internet numai în timpul configurării inițiale a dispozitivului (OOBE). Dacă alegeți să configurați dispozitivul pentru uz personal, va fi necesar și MSA pentru configurare. Vă puteți aștepta să fie solicitat un cont Microsoft la verificările WIP ulterioare.”

Noua condiție pentru configurarea unei instalări Windows 11 va fi îndeosebi deranjantă pentru utilizatorii sau dezvoltatorii care folosesc adrese de e-mail care nu îi reprezintă în mod neapărat, cum sunt cele asociate companiei la care lucrează, sau folosite în scopul canalizării mesajelor SPAM trimise de site-uri care condiționează diverse servicii de furnizarea adresei email. Odată furnizat, email-ul respectiv este asociat profilului de utilizator Windows și va apărea peste tot, fiind adăugat oricăror servicii Microsoft sau aplicații folosite ulterior, inclusiv cele furnizate de terți.

Cât despre utilizatorii care folosesc versiuni Windows piratate, putem doar presupune că „experiența” avută cu Windows 11 va fi cu atât mai dificilă odată ce Microsoft va pune în aplicare schimbările anunțate, începând cu a doua parte a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult