ZenBook 3 Deluxe prezentat la CES 2017 ca alternativă la MacBook Pro [VIDEO]

05.01.2017

ZenBook 3 nu a ajuns de foarte mult timp pe piaţă, însă ASUS a dezvoltat deja o versiune superioară a acestui model, pe care a prezentat-o la CES 2017. Noul ultraportabil cu Windows se numeşte ZenBook 3 Deluxe şi este introdus pe piaţă ca un concurent pentru seria MacBook Pro, promiţând performanţă de top, autonomie mai bună şi dimensiuni reduse, cu un display mai mare.

Noul ZenBook 3 Deluxe este realizat în jurul unui display de 14” cu rezoluţie Full HD, însă computerul este la fel de mare precum un laptop cu diagonală de 13” al concurenţei. Acesta are la bază un procesor Intel Core i7 pe arhitectură Kaby Lake, poate beneficia de până la 16 GB memorie RAM şi poate fi configurat cu SSD de până la 1 TB.

La capitolul conectivitate ne lovim din nou doar de mufe USB Type-C. Acestea sunt în total trei la număr, două dintre ele fiind port-uri Thunderbolt 3.0, iar una USB 3.1. Pe lângă acestea, ZenBook 3 Deluxe beneficiază de un jack audio, un senzor pentru amprentă integrat în trackpad şi de o tastatură de dimensiuni normale cu o cursă de 1,2mm.

Cu o greutate de 1,5 kg, grosime de 12,9mm şi un preţ care porneşte de la 1.699 dolari, ZenBook 3 Deluxe pare să fie potrivit celor care caută o alternativă cu Windows la modelele Macbook Pro de 13”. Din păcate, vor trebui să aştepte până în luna mai pentru a-l putea cumpăra.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult