ZenBook Pro UX550 este răspunsul ASUS la noile laptop-uri MacBook Pro

29.05.2017
ZenBook Pro UX550 este răspunsul ASUS la noile laptop-uri MacBook Pro
ZenBook 3 UX390 a reprezentat o schimbare importantă în design pentru ultrabook-urile ASUS, iar noul ZenBook Pro UX550 anunţat la Computex confirmă că modelele de top ale companiei vor aborda o construcţie complet metalică în culori elegante şi hardware puternic. Desigur, toate acestea vor veni cu un preţ de listă ridicat, însă nu atât de mare în comparaţie cu Macbook Pro de la Apple, care pare să fie adevărata concurenţă directă a acestei linii de produse.

ZenBook Pro UX550 beneficiază de un display cu rezoluţie 4K care măsoară 15,6” în diagonală, echipat de asemenea şi cu un touchscreen, pentru cei care simt nevoia de a folosi laptop-ul în acest fel. În interior pot fi găsite procesoare Intel Core i5-7300HQ sau i7-7700HQ (arhitectură Kaby Lake), până la 16 GB memorie RAM (DDR4-2400), SSD de maximum 1 TB pe suport PCIe x4 şi cipuri grafice NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti cu 4 GB memorie GDDR5 dedicată.

În ciuda faptului că vorbim despre un computer pentru profesionişti, indicat pentru utilizarea în editare foto şi video sau design, configuraţia disponibilă îl recomandă chiar şi pentru gaming în rezoluţii Full HD. Pentru răcire, ASUS a apelat la două ventilatoare active, care ar trebui să răcească independent procesorul şi cipul grafic.

Nici la capitolul conectivitate nu stă rău noul ZenBook Pro UX550. În timp ce Apple a ales să folosească exclusiv mufe USB Type-C pentru conectarea de accesorii şi periferice, ASUS a integrat mufe de toate felurile. Avem astfel de a face cu un port HDMI 1.4 de dimensiuni normale, două port-uri Thunderbolt 3 pe (USB Type-C) care pot fi folosite atât pentru conectarea de display-uri 4K, cât şi pentru încărcare şi două mufe USB 3.0 Type-A. Toate acestea sunt alimentate de un acumulator de 73 Wh, care este recomandă computerul pentru până la 14 ore de utilizare şi sunt integrate într-o carcasă cu o grosime de 18,9 mm cu greutate de 1,8 kg.

Modelul de bază va porni de la 1.299 dolari, iar utilizatorii vor putea alege între Windows 10 Pro şi Windows 10 Home. Lansarea este programată pentru luna iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult