Acer B246WL: design reuşit şi calitate peste medie a imaginii la un preţ accesibil [REVIEW]

10.08.2016
Acer B246WL: design reuşit şi calitate peste medie a imaginii la un preţ accesibil [REVIEW]
Prezentare

Parte din seria B6 a producătorului Acer, B246WL este un monitor cu preţ accesibil recomandat pentru mediul office şi acasă, cât şi profesioniştilor aflaţi în căutarea unui ecran de bună calitate pentru editare foto/video.

Descriere

Bazat pe un panou LCD cu rată de aspect 16:10 şi rezoluţie 1920×1200 pixeli, Acer B246WL este o apariţie destul de rară pentru piaţa de monitoare a anului 2016, modelul oferind ergonomia unui ecran Full HD cu diagonală 24” şi ceva spaţiu în plus pentru desfăşurarea aplicaţiilor pe verticală.

Foarte atent construit, Acer B246WL vine cu un picior complet ajustabil şi ecran cu ramă îngustă, avantajând configuraţiile multi-monitor. Ecranul poate fi reglat pe înălţime, înclinaţie şi rotit în mod portret. Alternativ, piciorul demontabil poate fi detaşat cu o simplă apăsare de buton, permiţând fixarea ecranului de perete folosind un kit de prindere compatibil VESA.

Acer B246WL

Fără complicaţii de natură să crescă inutil costurile de fabricaţie, Acer a prevăzut monitorul cu butoane fizice pentru accesarea sistemului de meniuri, dispuse la vedere pe rama ecranului în colţul dreapta-jos şi aliniate cu funcţiile relevante din sistemul de meniuri pentru o folosire cât mai intuitivă. Acer B246WL oferă conectori DVI-D şi DisplayPort, dispuşi pe spatele ecranului şi orientaţi în jos pentru a facilita organizarea eficientă a cablurilor. Monitorul include şi o pereche de difuzoare stereo, respectiv conectori pentru căşti şi line-in.

În ce priveşte ecranul, Acer a ales un panou LCD cu tehnologie IPS, oferind unghiuri de vizibilitate generoase şi luminozitate de până la 300 cd/m2, folosind o sursă de lumină LED cu tehnologie flicker-free. Ecranul bine calibrat din fabrică poate fi ajustat rapid alegând între profilurile Standard, Graphics, Movie şi Eco, respectiv modul User care permite ajustarea în detaliu a parametrilor pentru culoare, contrast şi luminozitate. Se fac remarcate prin absenţa lor profilurile de imagine pentru jocuri, cât şi setările pentru funcţia overdrive, pre-stabilită din fabrică la o valoare medie. Astfel, ecranul cu timp de răspuns 6 ms şi rată de actualizare a imaginii la 60 Hz este potrivit în primul rând pentru multimedia, chiar dacă se pretează şi la sesiuni ocazionale de jocuri 3D.

Acer B246WL

Acer B246WL – principalele specificaţii:

  • Ecran: 24˝, WUXGA (1920×1200 pixeli), tehnologie IPS, filtru mat
  • Timp de răspuns: 6 ms (G2G)
  • Rată de actualizare a imaginii: 60 Hz
  • Unghiuri vizibilitate: 178°/178°
  • Luminozitate: 300cd/m2
  • Difuzoare: stereo
  • Conectori: DVI-D, DisplayPort, VGA, căşti (jack 3.5mm), line-in
  • Alte funcţii: acoperire 100% a spectrului de culoare sRGB, rotire în mod portret, funcţie ECO de economisire a energiei

Pachetul cu accesorii include cablu VGA, DVI-D şi DisplayPort, alături de cablu pentru alimentare şi manualul de utilizare.

 

Părţi pozitive

Ecran de bună calitate
Construcţie solidă şi multiple opţiuni pentru ajustare
Ecran Full HD, cu rată de aspect 16:10

Părţi negative

Nu include Hub USB

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult