Acer Predator Z271UV: monitor de gaming high-end cu senzor pentru mişcarea ochilor

09.05.2017
Acer Predator Z271UV: monitor de gaming high-end cu senzor pentru mişcarea ochilor

Având în vedere că avem câteva luni bune de aşteptat pentrunoul monitor de gaming Predator X27, Acer aduce pe piaţă şi un model mai accesibil, dotat însă cu tehnologii avansate pentru o experienţă de gaming cât mai confortabilă. Acesta se numeşte Z271UV şi promite rezoluţie înaltă, timp de răspuns mic şi frecvenţă superioară, alături de un design curbat.

Z271UV beneficiază de un ecran de 27” realizat folosind tehnologia TN curbat (1800R) care afişează rezoluţia 2560 x 1440 pixeli. Panoul beneficiază de o luminozitate de 400 cd/m2, contrast de 1000:1 şi unghiuri de vizualizare la 170 de grade în orice direcţie. Acesta afişează imagini la 144 Hz în mod standard şi 165 Hz în modul OC (overclocking), însă utilizarea pe termen îndelungat a frecvenţei înalte nu este recomandată.

Noul monitor Predator beneficiază de tehnologia G-Sync de la NVIDIA, care sincronizează framerate-ul jocurilor cu frecvenţa monitorului şi ULMB (Ultra-Low Motion Blur), pentru imagini cât mai clare în utilizare. Alături de acestea, în partea de jos a fost implementat senzorul Tobii Eye-Tracker, care este folosit în anumite jocuri pentru a monitoriza privirea utilizatorului. Astfel, în titlurile care oferă suport pentru această tehnologie utilizatorii pot să realizeze anumite acţiuni doar printr-o simplă privire, fără să fie necesară mişcarea mouse-ului sau apăsarea butoanelor de pe tastatură.

Piciorul monitorului oferă o înclinare pe verticală de 30 de grade şi rotaţie pe orizontală la 60 de grade. De asemenea, înălţimea poate fi modificată pe o distanţă de 12 cm. La capitolul conectivitate, monitorul beneficiază de un HDMI şi un DisplayPort 1.2, deci doar folosind un cablu DP poţi beneficia de G-Sync şi frecvenţele înalte la rezoluţia QHD. Z271UV integrează şi un hub USB 3.0 cu patru port-uri, două difuzoare de 7W şi o mufă jack pentru căşti.

Din păcate, nu ştim încă preţul sau data lansării noului Acer Predator Z271UV. Aceste informaţii vor fi probabil comunicate mai aproape de momentul în care va ajunge în stocurile magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult