Acer Predator Z301C: pentru gamerii dornici de orizonturi mai largi [REVIEW]

Acer Predator Z301C: pentru gamerii dornici de orizonturi mai largi [REVIEW]
Design, construcţie şi spcificaţii

Popularitatea monitoarelor de gaming ultra-wide începe să crească, însă în continuare gamerii preferă clasicele display-uri cu raport de aspect 16:9. Unul dintre motive este faptul că majoritatea jocurilor au suport pentru rezoluţii standard de tipul Full HD, QHD sau UHD, în timp ce producătorii realizeazî panouri 16:9 destul de rapide pentru gaming, cu viteză de împrospătare de 144 Hz, sau chiar 240 Hz. Acer încearcă să ofere însă o soluţie ultra rapidă în formatul 21:9 cu Predator Z301C care să ofere aceleaşi avantaje şi în mare parte reuşeşte, însă există şi câteva dezavantaje deranjante pentru o parte dintre utilizatori.

Design, construcţie

Predator Z301C se aliniază la liniile de design ale altor produse din gama de gaming de la Acer. Acesta beneficiază de un stativ în V foarte stabil, cu accente roşii, şi adoptă multe linii drepte şi unghiuri ascuţite pe partea din spate. Panoul 21:9 uşor curbat (1800 R) este impunător încă de la prima întâlnire, oferind o diagonală de 30”, care ocupă aproape la fel de mult ca două monitoare de dimensiuni „normale” pe birou.

Piciorul monitorului oferă posibilitatea de a ajusta înălţimea fără prea mult efort, iar prinderea monitorului de picior oferă chiar şi ajustarea pe orizontală. Nu este însă posibilă orientarea acestui model în mod portret.

Toate butoanele de control sunt poziţionate în spatele monitorului, în partea dreaptă, în timp ce meniurile pot fi navigate prin intermediul unui joystick direcţional. Pe partea din spate întâlnim conectorii: un DisplayPort, un HDMI, un jack audio pentru căşti şi patru mufe USB 3.0, care sunt activate prin conectarea unui cablu la un port USB din PC. Sunetul din căşti foloseşte componenta audio de pe placa video, fie prin HDMI, fie prin DisplayPort.

Cei care aleg acest model ar trebui să ia în calcul spaţiul necesar pe birou pentru monitarea sa, inclusiv stativul fiind destul de mare. Avantajul este însă faptul că avem de a face cu un monitor stabil, care nu preia vibraţiile mesei.

Specificaţii

 • Nume: Acer Predator Z301C
 • Diagonală: 30” (76,2 cm)
 • Rezoluţie: 2560 x 1080 pixeli @ 200 Hz G-SYNC
 • Tip panou: VA
 • Luminozitate: 300 cd/mp
 • Timp de răspuns: 4 ms GtG
 • Conectori video: HDMI, Display Port
 • Alţi conectori: 3 x USB 3.0, jack audio
 • Consum: 38 W
 • Accesorii: cablu de alimentare, cablu DisplayPort, cablu USB 3.0 pentru conectarea la PC
 • Greutate: 9,7 kg

Părţi pozitive

Panou VA performant
Format ultra-wide şi refresh rate ridicat într-un singur produs
Beneficiază de G-SYNC pentru utilizatorii cu plăci video NVIDIA
Cele patru USB-uri pot asigura conectarea multor dispozitive direct la monitor

Părţi negative

Redarea conţinutului video este dezamăgitoare
Rezoluţie mică pentru dimensiunile monitorului
Nu toate jocurile oferă suport pentru formatul 21:9

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult