Acer S277HK review

26.07.2015
Acer S277HK review
Prezentare

La început, adresate doar profesioniştilor dispuşi să accepte preţuri exorbitante, monitoarele UHD au intrat rapid în atenţia utilizatorilor de rând, dornici să încerce un ecran cu rezoluţie mare. Însă preţurile mult diminuate au venit şi cu o serie de compromisuri, oferta iniţială de monitoare UHD accesibile, bazate pe ecrane cu tehnologie TN, având mari lipsuri în ce priveşte acurateţea culorilor, contrastul şi unghiurile de vizibilitate oferite. Din fericire lucrurile nu au rămas aşa, producătorii reacţionând cu promptitudine în faţa cererii crescute pentru monitoare UHD performante, lansând noi modele capabile să ofere o experienţă la vizionare superioară calitativ.

Acer S277HK review

Prezentare                                         

Parte dintr-un nou val de monitoare UHD, Acer S277HK vine cu un ecran IPS de bună calitate, împachetat într-o carcasă cu aspect foarte atrăgător. Astfel, monitorul cu design ˝zero frame˝ se prezintă cu ecranul de 27˝ încadrat de o ramă subţire, din care singura porţiune vizibilă este banda argintie de aproximativ 2 cm lăţime, desfăşurată în partea de jos. Surprinzător de compactă, ţinând cont de mărimea ecranului, carcasa cu dimensiuni 40.64 X 61.47 X 11.18 cm se prezintă cu un design minimalist, dar foarte elegant, contrastând între suprafeţe cu aspect metalic şi albul imaculat al capacului aplicat peste spatele ecranului, întrerupt de banda centrală pe care este dispus panoul de conectori. Dacă pentru corpul ecranului Acer a preferat plasticul finisat la un nivel superior calitativ, suportul de susţinere cu design asimetric este integral metalic, conferind un plus de stabilitate ecranului.

Din păcate designul elegant vine cu ceva compromisul la partea de funcţionalitate, monitorul neoferind opţiuni pentru ajustarea ecranului pe înălţime, sau rotirea în mod portret. De asemenea, corpul îngust al monitorului nu include şi sursa de alimentare, iar panoul de conectori dispuşi în mod normal la partea de jos a fost mutat pe spatele ecranuluii. În schimb, Acer a inclus în pachetul cu accesorii un adaptor AC extern care poate fi ascuns în spatele mesei de birou. Cât despre conectorii dispuşi pe spatele ecranului, soluţia este mai puţin favorabilă din punct de vedere estetic şi exclude posibilitatea fixării ecranului într-un suport pentru perete.

Dacă spatele monitorului a primit finisaj lucios pentru un impact vizual deosebit, pentru suprafaţa ecranului Acer a ales un filtru mat de bună calitate, care maschează reflexiile cauzate de surse ambiante de lumină fără a afecta claritatea nativă a ecranului UHD.

Acer S277HK oferă conectivitate HDMI 2.0, DisplayPort, mini DisplayPort şi DVI-D, cu opţiuni pentru redarea simultană a două surse de semnal video în mod Picture-in-Picture. Trebuie ştiut că deşi toate variantele de conectori permit folosirea ecranului la rezoluţie nativă, conectorul DVI-D limitează rata de actualizare a imaginii la 30Hz, fapt ce ar putea pune probleme în unele configuraţii multi-monitor.

Completând lista dotărilor, monitorul oferă şi o pereche de difuzoare stereo, augmentate cu procesare DTS şi tehnologia proprietară TrueHarmony pentru o redare convingătoare a efectelor audio şi bass-ul din melodii. Chiar şi aşa, difuzoarele nu emit prea mari pretenţii în ce priveşte fidelitatea audio, impresionând doar prin volumul sonor ridicat pe care îl pot atinge fără distorsiuni notabile.

Pachetul de accesorii include cablu DVI-D, DisplayPort şi HDMI, alături de adaptorul AC şi manualul de utilziare în format tipărit.

 

 

Părţi pozitive

Calitatea imaginii
Design atrăgător
Difuzoare puternice
Funcţie Picture-in-Picture
Ecran UHD cu timp de răspuns 4ms şi refresh la 60Hz

Părţi negative

Nu poate fi ajustată înălţimea ecranului
Amplasare neinspirată a conectorilor video
Nu include Hub USB

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult