ASUS lansează ROG Swift PG258Q, un monitor de gaming cu rată de refresh de 240Hz

17.02.2017
ASUS lansează ROG Swift PG258Q, un monitor de gaming cu rată de refresh de 240Hz

ASUS Republic of Gamers a lansat monitorul de gaming Swift PG258Q, cu ecran Full HD de 24.5″ şi rată de refresh de 240Hz. Modelul suportă tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru eliminarea efectului de tearing în jocuri.

ROG Swift PG258Q este conceput pentru sportul electronic şi jocurile de acţiune. Monitorul are un timp de răspuns de 1 ms (GTG) şi dispune de tehnologia NVIDIA Ultra Low Motion Blur pentru eliminarea efectului de blur în scenele cu acţiune rapidă. Designul exterior, inspirat de jocuri, beneficiază de un sistem Light Signature personalizabil, care poate proiecta diverse efecte luminoase direct pe suprafaţa biroului.

De două ori mai rapid decât un monitor convenţional pentru gaming, ROG Swift PG258Q poate atinge rata de refresh 240 Hz fără overclocking, coborând latenţa de afişare a imaginii până la un nivel imperceptibil, oferind gamerilor un avantaj în jocuri precum cele de tip FPS (first-person shooters), curse auto, strategie în timp real şi simulatoare sportive. În plus, tehnologia NVIDIA G-SYNC elimină ruperea cadrelor şi minimizează tremurul imaginilor şi latenţele, pentru o experienţă de joc perfect fluidă.

Designul fără ramă este perfect pentru configuraţii multi-display şi o atmosferă de joc imersivă. Light Signature permite jucătorilor să creeze şi să personalizeze proiecţia luminoasă a monitorului ROG Swift PG258Q. Aceasta include două sigle ROG şi trei capace care pot fi personalizate cu ajutorul unui marker, pentru a crea o proiecţie unică pe suprafaţa biroului.

ASUS ROG Swift PG258Q beneficiază de tastele rapide ASUS GamePlus pentru îmbunătăţiri ale performanţelor jucătorului, cum ar fi: reticul, cronometrul, contorul de cadre (FPS) şi grila de aliniere.

Reticulul are patru opţiuni grafice diferite, în timp ce cronometrul poate fi poziţionat în partea stângă a ecranului pentru a-i ajuta pe utilizatori să urmărească timpul scurs de la începerea jocului. Contorul de cadre (FPS) le permite jucătorilor să afle cât de fluid se derulează jocul. Funcţiile de aliniere furnizează trei linii pe toate cele patru laturi ale ecranului, pentru eliminarea incertitudinilor ce privesc configuraţiile multi-display. ROG Swift PG258Q dispune, de asemenea, de tehnologia ASUS GameVisual ce le oferă utilizatorilor până la şase moduri prestabilite pentru imagine (Racing, RTS/RPG, FPS (First-Person Shooter), Scenery, Cinema şi sRGB) pentru a se potrivi diferitelor genuri de joc. Aceste funcţii unice pot fi accesate cu ajutorul unui joystick cu cinci direcţii sau prin intermediul meniului grafic.

ROG Swift PG258Q este compatibil cu kitul NVIDIA 3D Vision 2. Tot ceea ce este necesar este un PC echipat cu o placă video NVIDIA GeForce şi ochelari 3D. NVIDIA 3D LightBoost furnizează efecte vizuale 3D mai luminoase, fără a creşte consumul de energie.

ASUS ROG Swift PG258Q va fi disponibil pe piaţă de la sfârşitul lunii februarie 2017.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult