ASUS lansează VG49V, un monitor cât două

Autor: Aurelian Mihai 05.06.2018
ASUS lansează VG49V, un monitor cât două

Intrat la categoria double-wide, ecranul cu rată de aspect 32:9 este exact dublul unui monitor Full HD de 24.5”, întins pe orizontală până la diagonala de 49”.

Adresat pasionaţilor de jocuri PC, ASUS VG49V suportă rezoluţia 3840×1080 pixeli, redată folosind rată de actualizare a imaginii la 144 Hz. Ecranul cu tehnologie VA dispune de iluminare LED cu tehnologie Quantum Dot şi întruneşte cerinţele AMD FreeSync 2, permiţând sincronizarea imaginii cu framerate-ul variabil generat de placa video. Conexiunea la PC se face prin interfaţă DisplayPort 1.2, sau cei doi conectori HDMI 2.0.

Monitorul prevăzut cu ecran curbat (1800R) include şi tehnologia Extreme Low Motion Blur, care permite sincronizarea sursei de lumină LED cu operaţiunea de împrospătare a imaginii, îmbunătăţind substanţial claritatea imaginii în scenele cu acţiune rapidă din jocuri şi filme. Experienţa de gaming este completată cu un set de difuzoare stereo (2x 5W).

Demonstrat la Computex, ASUS VG49V şi-ar putea face apariţia în ofertele magazinelor din a doua jumătate a acestui an. Preţul la vânzare nu a fost dezvăluit, însă având în vedere oferta limitată de monitoare cu ecran double-wide şi specificaţiile high-end, ne putem aştepta la un cost destul de piperat.

 

Tags: