ASUS pregăteşte primul monitor 4K cu rată de refresh la 144 Hz

06.06.2016
ASUS pregăteşte primul monitor 4K cu rată de refresh la 144 Hz

Unul din principalele dezavantaje care au ţinut monitoarele 4K departe de gamerii cu pretenţii este limitarea ratei de împrospătare a imaginii la 60 Hz, insuficient pentru o experienţă de joc perfect cursivă şi obţinerea unei latenţe la afişare suficient de redusă pentru sesiunile de gaming competitiv.

Venind să remedieze acest neajuns, cei de la ASUS  lucrează la un monitor care să pună în valoare capabilităţile noului standard DisplayPort 1.3. Urmaş al modelului PG279Q, noul monitor din seria ASUS ROG păstrează neschimbată diagonala de 27”, însă panoul cu rezoluţie QHD cedează locul unuia 4K bazat pe tehnologie IPS. Produs de AU Optronics, noul panou LCD este cuplat unui procesor de imagine suportând o rată de refresh de până la 144 Hz.

Nu este clar dacă noul „monitor pentru gaming” va suporta vreuna din tehnologiile FreeSync sau G-SYNC, necesare pentru obţinerea unei experienţe cursivă de joc şi atunci când numărul de cadre pe secundă redate de placa video este mai mic decât rata de actualizare a imaginii.

Momentan, fără un set de specificaţii complete, noul monitor din seria ROG Swift vine cu ramă îngustă şi un picior ergonomic, care permite ajustarea ecranului pe înălţime şi înclinaţie, respectiv rotirea în modul portret.

ASUS a lansat în România ROG Strix GeForce GTX 1080, primul său model cu răcire proprietară

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult