BenQ lansează în România monitorul PD2710QC cu USB-C, orientat către profesionişti

30.05.2017
BenQ lansează în România monitorul PD2710QC cu USB-C, orientat către profesionişti

BenQ a anunţat lansarea noului monitor professional PD2710QC, primul de pe piaţă dotat cu ceea ce compania numeşte „conectivitate single-cable USB-C”. Practic, baza monitorului este un hub multifunctional, care oferă acces atât la un hub USB, cât şi la un port de reţea. Conectarea la un laptop compatibil cu USB Type-C asigură printr-o singură conexiune afişarea conţinutului pe monitor, accesul la accesorii USB, la reţea Ethernet, cât şi la alimentare cu energie electrică.

PD2710QC este un monitor destinat designerilor şi celor care lucrează în medii creative. Acesta beneficiază de un panou IPS cu reozluţie QHD, beneficiind de certificare Tehnicolor, care acoperă 100% din spectrul sRGB. Scenariile de utilizare recomandate de BenQ pentru acest model sunt designul în software profesional precum AutoCAD, editarea video şi foto, cât şi pentru realizarea de conţinut 3D precum animaţii.

Fiecare dintre aceste moduri de utilizare beneficiază de un profil calibrat special, integrat în software-ul monitorului. Darkroom este recomandat pentru prelucrarea imaginilor, ajustând luminozitatea şi contrastul pentru a scoate în evidenţă detaliile atunci cânt sunt prelucrate într-o camera întunecată.

Modul CAD/CAM îmbunătăţeşte contrastul liniilor şi formelor tridimensionale, pentru a asigura deosebirea detaliilor din proiectele de arhitectură, în timp ce modul Animation intensifică detaliile din zonele întunecare fără să altereze alte zone din compoziţie.

Toate acestea să alătură tehnologiilor FlickerFree şi Low Blue Light de la BenQ, pentru a asigura un confort sporit la sesiuni lungi de utilizare. Fiind un monitor pentru profesionişti, calitatea imaginii este mai importantă decât timpul de răspuns, acest model fiind nerecomandat pentru gaming, având în vedere cele 14 ms de întârziere a imaginii.

Monitorul BenQ PD2710QC va fi disponibil în curând în magazinele de specialitate din România la un preţ recomandat de 3.099 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult