Lenovo a anunţat ThinkVision LT2934z, primul său monitor cu ecran 21:9

03.09.2013
Lenovo a anunţat ThinkVision LT2934z, primul său monitor cu ecran 21:9

Puţinele companii care s-au încumetat să lanseze monitoare cu ecrane ultrawide cu aspect 21:9 au subliniat în mod special avantajele multimedia, aceste produse fiind optime pentru vizionarea filmelor în format 2.39:1, însă Lenovo crede că spaţiul suplimentar este un avantaj şi la birou.

Compania a anunţat astăzi ThinkVision LT2934z, un monitor cu ecran de 29” şi aspect 21:9. Compania nu a dezvăluit rezoluţia ecranului, cel mai probabil fiind vorba de aceeaşi matrice de 2560 x 1080 pixeli folosita şi de ceilalţi producători, însă a anunţat ca acesta foloseşte un panou AH-IPS cu unghiuri de vizualizare de 170 de grade şi o acoperire aproape integrală a spectrului sRGB.

La fel ca celelalte monitoare 21:9 anunţate până acum, şi ThinkVision LT2934z oferă posibilitatea împărţirii spaţiului de ecran în două bucăţi egale şi afişarea în concomitenta a conţinutului afişat de două PC-uri. Fiind vorba de un produs destinat productivităţii, Lenovo a implementat însă şi un switch KVM, care permite utilizarea unui singur set de periferice mouse + tastatură  şi comutarea între PC-uri cu ajutorul unui buton.

Pe lângă aceste dotări, noul monitor Lenovo oferă şi o soluţie completă pentru videoconferinţe, care include o cameră video 720, difuzoare stereo cu o putere de 3W, un microfon dual şi butoane pentru controlul volumului, preluarea apelurilor sau controlul microfonului. Lista dotărilor mai include o multitudine de porturi precum DVI-D Dual Link, HDMI, MHL şi USB 3.0.

Lenovo nu a anunţat încă un preţ şi o dată de lansare pentru noul său monitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News