LG UltraGear Nano IPS este primul monitor de gaming cu timp de răspuns 1 ms şi panou IPS

12.06.2019
LG UltraGear Nano IPS este primul monitor de gaming cu timp de răspuns 1 ms şi panou IPS

Principala problemă la găsirea unui monitor de gaming este compromisul alegerii între un ecran cu bună acurateţe a culorilor şi o soluţie care favorizează eliminarea efectului de blur şi timpul de răspuns cât mai bun. Altfel spus, alegerea se împarte între selectarea unui monitor cu ecran TN sau cu tehnologie IPS, incomparabil mai bună din punct de vedere al unghiurilor de bizibilitate şi acurateţea culorilor reproduse.

Noul model LG 38GL950G şi alternativa mai accesibilă LG 27GL850 promit să împace ambele tabere, oferind un ecran cu rată de împrospătare a imaginii la 144 Hz (175 Hz cu overclock), timp de răspuns 1ms şi toate avantajele unui ecran IPS.

Cu diagonale de 27” şi 38”, noile modele de monitoare acoperă spectrul de culoare DCI-P3, fiind ideale inclusiv pentru vizionarea de filme şi multimedia.

Parte din noul val de monitoare 4K cu rată înaltă de împrospătare a imaginii, LG 38GL950G oferă rezoluţie wide 3840×1600 pixeli şi luminozitate 450 nits,fiind ideal pentru gaming HDR. În schimb, modelul QHD (2560 x 1440 pixeli) este mai potrivit pentru gaming convenţional. Ambele modele beneficiază însă de certificare HDR10 şi tehnologia NVIDIA G-SYNK, oferind imagini clare chiar şi în condiţiile unui framerate sub nivelul optim de 60fps.

LG justifică alegerea formatului 21:9 prin nevoia de a oferi o experienţă de gaming cât mai imersivă. În practică, orice rezoluţie sub pragul standard 3840×2160 pixeli este mai uşor de suportat prin hardware, atunci când este nevoie de rate înalte de împrospătare a imaginii.

LG va livra modelul de 27” începând cu data de 1 iulie, modelul de 38” urmând să fie disponibil la o dată ulterioară.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult