Monitoare Sony sub un centimetru grosime

15.05.2007
Monitoare Sony sub un centimetru grosime

Care este factorul decisiv ce a propulsat monitoarele LCD în faţa CRT-urilor? Evident dimeniunea si consumul. În aceste condiţii pare greu de crezut că monitoarele LCD vor fi detronate de cele OLED, culmea tot din cauza dimeniunilor si consumului. E adevărat că şi acurateţea culorilor este superioară la OLED, dar nu poţi să nu fii impresionat de prototipurile prezentate de Sony în cadrul expoziţiei Display Expo 2007 din Japonia.Prototip Sony OLED - 3 mm grosime

Ce impresionează la aceste prototipuri nu este neapărat contrastul de 1.000.000:1 (un milion la unu, ca sa nu existe confuzii) şi nici Gamut-ul de 111 %, ci grosimea de 9 mm pentru modelul Full-HD (1920 x 1080) şi, atenţie, 3 mm pentru cel de 11″ ce oferă o rezoluţie mai mică: 1024 x 600 pixeli. Evident nu este luată în considerare baza şi piciorul de sprijin, care conţin de altfel şi conectorii de date şi alimentare. În ciuda acestui fapt nu putem să nu fim impresionaţi de cele două prototipuri.

Prototip Sony OLED - 9 mm grosime

Sony a declarat că nu poate produce încă aceste monitoare la un preţ accesibil, dar cu siguranţă viitorul va aparţine OLED-ului, trecerea de la LCD nemaifiind îngreunată de performanţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News