Monitor touchscreen de 220”

22.05.2007
Monitor touchscreen de 220”

De obicei se spune “mărimea nu contează”. Eu nu sunt de acord cu acest lucru, mai ales atunci când vine vorba despre diagonala monitoarelor. Iar dacă monitorul mai este şi sensibil la atingere, cu atât mai bine. Dahan, producător consacrat de monitoare touchscreen, ne prezintă seria DH1000W multi-touch cu diagonale cuprinse între 100” şi 220”.

DH1000W

Momentan monitoarele nu sunt compatible cu sistemul de operare Vista, dar acest aspect este doar unul de moment. Cu siguranţă că dacă această gamă va avea succes, va apărea cât de curând şi suport pentru sistemului de operare în cauză. Cum momentan Duhan doar testează piaţa cu această gamă, informaţiile tehnice complete sunt indisponibile. Un singur lucru este cert: giganticele touchscreen-uri au timp de răspuns de 10 ms. Sunt curios de preţul unui astfel de monstru.

DH1000W

Un touchscreen de peste 5 metri în diagonală (5,58 mai exact) sună întradevăr monstruos, dar îmi ridică semne de întrebare referitoare la utilitatea sa. Ar cam trebui să depui ceva muncă fizică pentru a-l putea utiliza. Nu mi se pare prea confortabil să stai cu mâinile în sus şi să te deplasezi în laterale câte 3-4 metrii pentru a realiza de exemplu o selecţie. Totuşi mi se pare interesant să vezi butonul de „Start” mare cât un pantof.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News