Philips Brilliance 258B – monitor WQHD accesibil, dar potrivit şi pentru utilizatori pretenţioşi [REVIEW]

27.07.2016
Philips Brilliance 258B - monitor WQHD accesibil, dar potrivit şi pentru utilizatori pretenţioşi [REVIEW]
Prezentare

Echipat cu un panou LCD bazat pe tehnologie AH-IPS, Philips 258B reuşeşte să ofere o calitate a imaginii de invidiat, potrivită atât pentru activităţi multimedia dar şi aplicaţii solicitante pentru editare video şi imagine, unde acurateţea culorilor şi uniformitatea imaginii sunt criterii esenţiale.

Prezentare

Parte din gama Philips B Line, monitorul se prezintă cu o carcasă foarte suplă realizată din materiale premium. Impresionează în mod deosebit designul edge-to-edge, care extinde marginile ecranului cu 3.5 mm în afara panoului LCD, ascunzând mare parte din rama exterioară care rămâne cu o lăţime aparentă de numai 2.5 mm. Completând designul cu aspect minimalist, ecranul beneficiază de butoane tactile pentru accesarea sistemului de meniuri, instalate la vedere în colţul dreapta-jos.

Solid construit, monitorul este livrat cu un picior complet ajustabil care permite reglarea pe înălţime, înclinare faţă-spate şi rotirea ecranului în mod portret. Uşor demontabil, piciorul ajustabil poate fi substituit cu un kit de fixare pentru perete, sau alt suport pentru ecran compatibil VESA.

Pe lateralul carcasei găsim şi un hub USB cu 4 porturi (2x USB 2.0 + 2x USB 3.0), dintre care unul poate fi folosit la încărcarea dispozitivelor şi în timp ce ecranul este oprit (mod stand-by).

Vizând cerinţele profesioniştilor în editare foto/video, panoul LCD cu tehnologie AH-IPS beneficiază de procesare pe 8 biţi pentru fiecare canal RGB, rezultând o paletă efectivă de 16.7 milioane culori. Însă optimizările pentru calitatea imaginii nu se opresc aici, Philips 258B venind echipat cu tehnologia SmartImage, permiţând utilizatorilor să aleagă între mai multe profile de imagine optimizate pentru diferite scenarii de utilizare: aplicaţii office, editare foto, vizionarea de filme, jocuri, respectiv mod Economy pentru optimizarea consumului de energie. Desigur, cei avansaţi au la dispoziţie şi reglaje individuale pentru calibrarea manuală a canalelor RGB.

Philips 258B – principalele specificaţii:

  • Model: 258B6QJEB  
  • Ecran: 25˝, WQHD (2560×1440 pixeli), tehnologie AH-IPS
  • Timp de răspuns: 14 ms (G2G)
  • Rată de actualizare a imaginii: 60 Hz
  • Unghiuri vizibilitate: 178°/178°
  • Luminozitate: 350cd/m2
  • Difuzoare: stereo 2x2W
  • Conectori: HDMI, DVI-D, DIsplayPort, VGA
  • Ajustare ecran: înălţime (până la 130mm), funcţie Pivot (90°), rotire stânga-dreapta (-65°/+65°), înclinaţie (-5°/+20°)
  • Alte detalii: ecran Flicker-Free, tehnologie SmartImage, picior ergonomic

Pachetul cu accesorii include cablu DVI-D, DisplayPort şi HDMI, alături de cablu pentru alimentare şi manualul de utilizare.

Philips Brilliance 258B dispune de conectori DVI-D, HDMI, DisplayPort şi VGA, cel din urmă fiind adăugat doar pentru compatibilitate cu hardware de generaţie mai veche. Aceştia sunt dispuşi pe spatele ecranului şi orientaţi în jos pentru a facilita organizarea eficientă a cablurilor. Monitorul include şi o pereche de difuzoare stereo, din păcate fără prea mari pretenţii în ce priveşte fidelitatea audio.

 

Părţi pozitive

Bun raport calitate/preţ
Foarte bună calitate a imaginii
Design elegant şi multiple opţiuni pentru ajustare
Hub USB 3.0 integrat

Părţi negative

Lipseşte suportul pentru tehnologiile AMD FreeSync / NVIDIA G-SYNC, utile pasionaţilor de jocuri PC

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult