Samsung a lansat Smart Monitor M8, un monitor de PC cu funcții Smart TV și cameră web

03.04.2022
Samsung a lansat Smart Monitor M8, un monitor de PC cu funcții Smart TV și cameră web

Samsung a lansat anul trecut seria sa de monitoare inteligente M8, iar acum o continuă în 2022 cu o nouă generație. Noul Samsung Smart Monitor M8 vine cu un design subțire, funcții smart integrate și chiar posibilitatea de productivitate, fără un PC atașat. Desigur, atunci când este conectat la computer, monitorul inteligent devine o soluție integrată, oferind difuzoare stereo și o cameră web intern.

Smart Monitor M8 ar putea fi o soluție practică pentru cei care nu au un Smart TV

Smart Monitor M8 este în primul rând un monitor 4K de 32”, care beneficiază de capabilitățile Smart TV pe care le știm și de la televizoarele Samsung. Astfel, ai acces direct pe televizor, prin intermediul telecomenzii incluse în pachet, acces la serviciile cele mai populare de streaming video și audio, precum Netflix, Amazon Prime, Apple TV+ sau YouTube, fără să fie necesară conexiunea la un computer.

De asemenea, prin integrarea DeX, Microsoft 365 și Google Duo, nu ai nevoie de computer nici pentru editarea de documente sau pentru videoconferințe. Acest lucru este asigurat și de SlimFit Camera, care poate să urmărească subiectul în cadru și să facă zoom pe fața acestuia. Conectând un smartphone sau o tabletă Samsung poți accesa desktop-ul DeX, în timp ce utilizatorii de Apple își pot conecta dispozitivele la Smart Monitor M8 prin intermediul AirPlay 2.

Smart Monitor M8-2

La fel ca televizoarele Samsung, monitorul poate servi drept hub de control pentru dispozitivele inteligente din casă, precum becuri, prize, aspiratoare sau alte dispozitive conectate. Monitorul include și microfoane, care permit utilizarea asistenților inteligenți precum Bixby și Amazon Alexa. Se pare că nu există compatibilitate cu Google Assistant și Siri, însă. Suportul permite reglarea pe înălțime și înclinarea ecranului, pentru a putea fi folosit într-o poziție cât mai confortabilă.

Smart Monitor M8 este disponibil la precomandă la un preț de aproximativ 700 de dolari americani, în patru culori: alb, roz, albastru și verde. De la depărtare, monitorul ar putea fi confundat cu un iMac de la Apple, având în vedere paleta de culori și design-ul minimalist. Totuși, acesta este semnificativ mai ieftin decât un iMac, cu aroape 1.000 de dolari, și la jumătate de preț față de noul monitor Apple Studio Display, de 27”. Desigur, acesta este doar un monitor de productivitate și entertainment, pe când Studio Display este un monitor de creație, calibrat din fabrică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult