Samsung anunță Odyssey Neo G8, primul monitor cu rezoluție 4K și rată de refresh la 240Hz

03.01.2022
Samsung anunță Odyssey Neo G8, primul monitor cu rezoluție 4K și rată de refresh la 240Hz

Samsung Odyssey Neo G8 pune la dispoziție un panou IPS cu tehnologie Quantum Mini LED, livrând o calitate de invidiat a imaginii fără compromisul efectului de blur și latențe crescute.

Monitorul cu diagonală 32 inch și curbură 1000R este totodată primul model Samsung cu tehnologie Quantum Matrix și Quantum HDR 2000, capabil să atingă luminozitate de până la 2000 nits la afișarea de conținut HDR, ajustabilă pe 4096 nivele de intensitate.

Conexiunea video poate fi realizată prin două porturi HDMI 2.1 și un DisplayPort 1.4, monitorul selectând automat sursa activă de semnal.

Lista dotărilor cuprinde și o funcție numită CoreSync, în esență un sistem ambient-lighting de tip RGB, poziționat la spatele ecranului și util pentru a îmbunătăți experiența vizuală.

Smart Monitor M8

Adresând o altă categorie de consumatori, Samsung anunță Smart Monitor M8, un monitor UHD de 32 inch care vine pre-echipat cu funcționalitatea unui Smart TV bazat pe Android. Menit să țină rol de televizor, totodată gata de folosit chiar și cu PC-ul oprit, Smart Monitor M8 vine cu aplicații preinstalate pentru cele mai populare servicii de video streaming, dar și un webcam gata de folosit cu aplicația Google Duo pentru sesiuni de videoconferință. Lista dotărilor este completată cu o telecomandă wireless, în stilul soluțiilor oferite și cu alte smart tv-uri Samsung de generație recentă.

Recomandat profesioniștilor creativi, Samsung S8 vine cu diagonale de 27 și 32 inch, rezoluție UHD și certificare glare-free acordată de Underwriters Laboratories. Monitorul oferă acoperire de 98% a spectrului de culoare DCI-P3 și certificare VESA DisplayHDR 600 (în echiparea de 32 inch). Șista dotărilor este completată cu port USB-C, care poate fi folosit simultan pentru semnal video și alimentarea laptopului conectat (putere de până la 90W). Totodată, este disponibil și un port Ethernet, care poate fi folosit pentru conectarea laptopului la internet browadband, ocolind limitările conexiunii Wi-Fi.

Samsung S8

Noile modele de monitoare vor fi demonstrate și în cadrul expoziției CES 2022, lansarea oficială fiind pregătită pentru prima jumătate a anului 2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult