Samsung C32F391FWU [REVIEW]

07.07.2016
Samsung C32F391FWU [REVIEW]
Prezentare

Creat pentru pasionaţii de jocuri şi multimedia, Samsung C32F391FWU oferă o experienţă de vizionare pe ecran mare fără a fi nevoie de un PC cu dotări de ultimă generaţie, rezoluţia Full HD fiind uşor suportată chiar şi cu o placă video mai slabă.

Prezentare

Samsung C32F391FWU pune la dispoziţie un ecran curbat (1800R) cu diagonală 31.5”, menit să acopere cât mai mult din câmpul vizual al utilizatorului, îmbunătăţind percepţia adâncimii pentru obţinerea unei experienţe de vizionare mai captivantă. Ecranul cu tehnologie VA şi rată de aspect 16:9 oferă un bun compromis între calitatea imaginii şi timpul de răspuns, fiind potrivit atât pentru vizionarea filmelor preferate dar şi sesiuni de jocuri PC sau pe consolă. În cel din urmă caz, rezoluţia nativă 1920×1080 pixeli s-ar putea dovedi un avantaj, nefiind necesară achiziţionarea unui accelerator grafic foarte performant pentru obţinerea unui framerate ridicat, rezultatele fiind similare folosirii unui monitor obişnuit.Samsung C32F391FWU

În ce priveşte designul exterior, Samsung C32F391FWU se prezintă într-o carcasă cu finisaje din plastic alb-lucios, foarte suplă şi elegantă. Ecranul curbat este încadrat cu o ramă îngustă, fără butoane la vedere. În schimb, butoanele tradiţionale sunt înlocuite cu un singur joystic plasat pe spatele ecranului în colţul dreapta-jos. Acesta ia rolul butonului Power şi permite accesarea tuturor opţiunilor din lista de meniuri, rapid şi comod, fără complicaţiile folosirii unor butoane separate pentru fiecare funcţie.

Gândit ca şi monitor cu preţ accesibil, Samsung C32F391FWU nu include funcţii avansate pentru optimizarea imaginii în jocuri, cum ar fi tehnologia AMD FreeSync sau NVIDIA G-Sync. În practică, acest aspect nu ar trebui să deranjeze foarte tare, atingerea unui framerate constant pe ecranul Full HD cu rată de refresh la 60 Hz fiind un ideal relativ uşor de atins în compania unui PC echipat cu o placă video de nivel mediu (Radeon RX 480, GeForce GTX 1060). Ne putem bucura însă de alte tehnologii utile: Flicker Free pentru eliminarea efectului de pâlpâire a imaginii, Game Mode optimizat pentru jocuri, Samsung MagicBright şi Magic Upscale.

Opţiunile pentru conectivitate sunt limitate la strictul necesar: un conector DisplayPort şi unul VGA, respectiv conector HDMI pentru ataşarea la consola de jocuri. Avem şi o ieşire Jack 3.5 mm pentru căşti, dar nu şi difuzoare audio încorporate.

Pachetul cu accesorii include un cablu HDMI şi adaptorul de alimentare extern, suficient de mic pentru a fi strecurat cu uşurinţă în spatele mesei de birou.

Monitorul Samsung C32F391FWU este livrat cu un suport fix, permiţând doar ajustarea înclinaţiei ecranului. În practică acest aspect nu ar trebui să pună probleme, ecranul de mari dimensiuni având unghiuri de vizualizare suficient de ample pentru a nu fi necesare ajustări de fineţe.

Samsung C32F391FWU – detalii tehnice:

  • Ecran – VA, 31.5˝, FHD (1920×1080)
  • Tip iluminare – LED, cu tehnologie Flicker-Free
  • Timp de răspuns – 4 ms (G2G)
  • Unghi de vizibilitate – 178°/178°
  • Luminozitate maximă – 250 cd/m2
  • Contrast – nespecificat (Mega)
  • Înclinare – -2/+22°
  • Reglaj înălţime – fără
  • Rotire în mod portret – Nu
  • Consum – max. 35W
  • Motare perete – VESA 75 x 75 mm
  • Greutate – 6.2 Kg
  • Dimensiuni – 724.3 x 522.2 x 247.7 mm (cu suport), 724.3 x 428.0 x 94.4 mm (doar ecranul)
  • Tehnologii – Flicker-free, Samsung MagicBright, Samsung MagicUpscale, Eco Saving Plus
  • Conectori – 1x HDMI, 1x DisplayPort, 1x căşti
  • Altele – Clasa de eficienţă energetică A+

 

Părţi pozitive

Preţ accesibil
Ecran curbat şi cu diagonală mare
Design elegant şi subţire
Panou cu tehnologie VA, oferind unghiuri generoase de vizibilitate şi o bună calitate a imaginii

Părţi negative

Rezoluţia Full HD este prea mică, dacă ne raportăm la mărimea ecranului. Claritatea imaginii are de suferit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult