Samsung prezintă CRG9 – primul monitor de gaming cu rezoluţie 5K şi rată de refresh la 120Hz

Autor: Aurelian Mihai 07.01.2019
Samsung prezintă CRG9 – primul monitor de gaming cu rezoluţie 5K şi rată de refresh la 120Hz

Samsung CRG9 este echivalentul a două monitoare QHD puse alăturat, rezultând un ecran curbat cu diagonală de 49” şi rată de aspect ultra-wide.

Spre deosebire de modelul similar lansat la jumătatea anului 2017, noul monitor creşte substanţial luminozitatea imaginii şi face saltul de la rezoluţie verticală 1080p (3840×1080 pixeli) la rezoluţia 1440p (5120×1440 pixeli). Luminozitatea crescută este cerinţă esenţială pentru afişarea de conţinut HDR. De altfel, Samsung CRG9 foloseşte un panou LCD cu tehnologie VA, descris cu unghiuri de vizibilitate ce ating 178° pe orizontală şi verticală, certificat HDR10 şi capabil să redea întreg spaţiul de culoare DCI-P3 folosit în producţiile pentru cinema digital. Pentru obţinerea unei acoperiri uniforme a întregului spectru de culoare sursa de lumină LED foloseşte un filtru de tip Quantum Dot.

Atingând şi subiectul jocuri, monitorul Samsung CRG9 suportă tehnologia FreeSync 2, promiţând o experienţă de gaming cursivă chiar şi în combinaţie cu PC-uri mai puţin performante.

Adresat atât clienţilor din mediul business, cât şi utilizatori obişnuiţi pasionaţi de jocuri şi filme, Samsung CRG9 acceptă semnal video din două surse DisplayPort şi o intrare HDMI, include hub USB 3.0 pentru conectarea facilă a accesoriilor USB şi conector pentru căşti. Din păcate, preţul oficial şi data la care noul monitor va putea fi găsit în magazine nu au fost comunicate de Samsung.

 

Tags: