Alertă pentru utilizatorii de Plex. Conturile au fost accesate de hackeri, parolele vor trebui resetate

24.08.2022
Alertă pentru utilizatorii de Plex. Conturile au fost accesate de hackeri, parolele vor trebui resetate

Plex, populara aplicație pentru crearea unui server de redare multimedia acasă, a fost spartă de hacker. În urma atacului, compania spune că atacatorii au putut accesa anumite date personale ale utilizatorilor, inclusiv parolele lor, care ar fi fost criptate. Astfel, compania obligă acum toți utilizatorii să își reseteze parolele de pe platformă, chiar dacă datele lor individuale au fost sau nu accesate în cadrul acestei breșe de securitate.

Toți utilizatorii de Plex vor trebui să își schimbe parolele

Compania Plex a anunțat oficial că sistemele sale au fost compromise în cursul zilei de ieri, în cadrul unui mesaj trimis pe e-mail către utilizatorii săi:

„Vrem să vă informăm că un incident care implică informațiile contului Plex a avut loc ieri. În timp ce credem că impactul acestui incident este limitat, vrem să ne asigurăm că aveți informațiile și uneltele necesare pentru a vă păstra contul în siguranță. Am început imediat o investigație și se pare că cineva din afara companiei a putut accesa un set limitat de date care includ email-uri, numele conturilor și parole criptate”, au declarat reprezentanții companiei.

Din fericire, se pare că datele de plată ale utilizatorilor nu au putut fi accesate, întrucât Plex nu stochează pe servere locale detaliile cardurilor prin care se fac plăți pentru serviciile sale. Astfel, cei care erau îngrijorați că ar trebui să își anuleze cardurile bancare, pot sta liniștiți din această privință. Nu ar fi însă o idee rea să schimbe toate combinațiile similare de parole și e-mail sau username folosite pe serviciul Plex și să activeze autentificarea în doi pași acolo unde este disponibilă, inclusiv pe Plex.

Compania spune că în urma acestui atac, breșa folosită pentru a pătrunde în sistemele sale a fost corectată, iar atacuri de acest gen nu ar mai trebui să afecteze conturile utilizatorilor în viitor.

sursa: Android Authority