Apple Music primește funcția de karaoke în timp real Apple Sing

07.12.2022
Apple Music primește funcția de karaoke în timp real Apple Sing

Serviciul de streaming Apple Music primește o nouă funcție numită Apple Sing, care permite utilizatorilor să cânte melodiile preferate, în stil Karaoke. Funcția este disponibilă atât pe telefon sau tabletă, cât și pe aplicația de televizor și poate fi activată pentru o selecție mare de melodii din portofoliul disponibil. Apple spune că funcționalitate Sing va fi compatibilă la lansare cu zeci de milioane din cele mai populare melodii de pe platformă.

Poți cânta alături de melodiile preferate prin intermediul Apple Music

Modul în care Apple Sing funcționează este simplu. Există posibilitatea de a scădea intensitatea vocii de pe melodia originală, iar versurile sunt afișate pe ecranul dispozitivului în timp real. Se pare însă că nu este vorba despre redarea de negative, ci despre utilizarea algoritmilor AI direct pe procesorul dispozitivului, pentru a elimina vocea de pe piesele ascultate.

Această tehnologie folosește astfel algoritmii dezvoltați de Apple pentru activarea funcțiilor de anulare a zgomotului de fundal, care pot izola anumite sunete pentru a le putea anula, la nevoie. Această tehnologie se regăsește atât în căștile AirPods Pro și Max, cât și în servicii precum FaceTime și chiar în iOS în cadrul apelurilor de voce.

Apple-Music-Sing-iPhone-14-Pro

Apple Sing va funcționa astfel pe toate telefoanele de la iPhone 11 și până în prezent, modele iPad începând cu generația 9, iPad Air 4 și iPad Pro 2021, cât și Apple TV 4K generația 3.

Actovarea Apple Sing se face prin accesarea versurilor din aplicația Apple Music. Apoi, folosind noua pictogramă în formă de microfon, poți controla volumul vocii, manual. Astfel, poți cânta peste piesă cu vocea originală dată mai încet, sau „aproape” fără voce. Este important de menționat că vocea nu dispare 100% nici pe cea mai mică intensitate de volum.

Dacă până acum afișarea versurilor urmărea melodia cuvânt cu cuvânt, acum, Apple Sing urmărește fiecare silabă, pentru a ajuta utilizatorii să urmărească mai bine ritmul. De altfel, inclusiv vocile secundare vor avea versurile afișate, putând cânta melodii în duet cu alte persoane.

Apple pregătește și 50 de playlist-uri dedicate Apple Sing, realizate doar din melodii compatibile cu această nouă funcție.

Din păcate, pentru cei care folosesc Apple Music pe Android, funcțiile de izolare a vocii nu vor fi disponibile în această variantă a aplicației. Totuși, funcțiile legate de versuri și afișarea lor ajung și pe aceste dispozitive.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult