Cum „dai afară” pe cineva care îți folosește contul de Netflix

16.11.2022
Cum

Netflix a adăugat o nouă funcție care vine în ajutorul celor care au un cont pe care l-au dat și altor persoane, dar pe care nu le mai pot „da afară” de pe cont. Înainte exista o singură opțiune pentru revocarea accesului de pe toate dispozitivele active, însă acum poți căuta și revoca manual fiecare dispozitiv în parte, fără a fi necesară relogarea pe serviciul de streaming.

Oficial, compania spune că dorește să ofere mai mult control utilizatorilor asupra conturilor lor, însă neoficial, aceștia speră ca utilizatorii care plătesc să își amintească de faptul că au împrumutat contul unor prieteni, sau foști parteneri și au uitat că aceștia încă au contul. Netflix încearcă în ultimul an să convingă cât mai mulți utilizatori care nu plătesc pentru serviciile sale să devină plătitori, iar acesta este doar cel mai recent efort al său în această direcție.

Dacă ai uitat vreodată contul de Netflix logat pe dispozitivele prietenilor, pe televizoare de la hoteluri sau pensiuni, sau dacă pur și simplu te-ai certat cu cineva care îți folosește în continuare contul, iată ce trebuie să faci. Important de menționat este însă faptul că dacă cei care au acces la cont știu și parola contului, aceștia se pot autentifica din nou.

Cum revoci accesul pe alte dispozitive de pe contul tău de Netflix

  • Din interfața web sau din aplicațiile de iOS sau Android de Netflix, accesează poza de profil din partea de sus și mergi la Account Settings.
  • La categoria Security & Privacy a apărut o nouă opțiune: Manage access and Devices
  • În acest meniu sunt acum listate informații detaliate despre dispozitivele de pe care a fost accesat recent contul de Netflix
  • Poți selecta fiecare dispozitiv în parte și să alegi opțiunea Sign Out pentru a revoca accesul pe acel dispozitiv.

sursa: Netflix blog

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult