Cum descarci filme și seriale de pe Netflix ca să le vezi fără conexiune la internet

12.06.2020
Cum descarci filme și seriale de pe Netflix ca să le vezi fără conexiune la internet

Netflix a dat lovitura în urmă cu doar câțiva ani, când și-a extins serviciile din SUA și câteva țări în toată lumea. Serviciul este acum disponibil în majoritatea țărilor din lume cu acces liber la internet și oferă o bibliotecă vastă de filme și seriale de toate tipurile. În timp ce Netflix este foarte comod de folosit pe telefoane, tablete, laptop-uri și televizoare conectate la internet permanent, uneori ai nevoie să poți vedea un film chiar și fără internet. Iată cum descarci filme de pe Netflix offline pentru a le vedea mai târziu.

Cum descarci filme de pe Netflix pe PC

Netflix este un serviciu independent de o platformă anume. Astfel, indiferent că folosești serviciul pe un dispozitiv cu Windows, Linux sau macOS, vei putea oricând să îl accesezi din browser. Totuși, redarea în browser este limitată din punct de vedere al calității imaginii, în timp ce nu toate funcționalitățile sunt disponibile în acest mod.

Serviciul de streaming permite tuturor celor care sunt abonați să descarce filmele și serialele de pe Netflix. Pentru această funcționalitate însă, ai nevoie să rulezi aplicația nativă pentru sistemul de operare folosit. Pe Windows 10, aplicația Netflix poate fi descărcată din Windows Store, în timp ce pe macOS o poți descărca din Mac App Store. Din păcate, nu există o aplicație nativă de Netflix pe Linux.

Netflix download

Odată ce ai aplicația instalată pe computer, tot ce trebuie să faci este să de autentifici cu contul tău. De aici, poți descărca majoritatea filmelor și serialelor disponibile local. Dai click pe oricare dintre filmele și serialele preferate și apeși butonul „Download”. După aceea ce filmul sau serialul este descărcat, acesta devine disponibil în meniul My Downloads pentru redare. Pot fi descărcate și episoade independente, nu doar sezoane întregi din seriale.

Odată descărcat, filmul sau serialul poate fi redat în mod offline pentru o perioadă limitată. Aplicația îți va arăta atunci când mai ai doar șapte zile de disponibilitate, iar dacă titlurile dispar de pe Netflix, dar încă le ai descărcate, acestea nu vor mai putea fi redate. Descărcările pot fi însă „reînnoite” pentru a putea să le vezi mai mult timp. Reînnoirea necesită o conexiune la internet, dar nu necesită descărcarea din nou.

Cum descarci filme de pe Netflix pe telefon sau tabletă

Aplicația Netflix de mobil de pe iOS și Android este destul de similară în funcționalitate și interfață. Procesul de descărcare este similar, însă. Descarci aplicația, de autentifici și cauți filmul sau serialul preferat. După ce dai click pe acesta, vei găsi butonul Download. Acesta va începe descărcarea, iar descărcările au un tab dedicat în meniu numit My Downloads.

De aici poți găsi toate filmele și serialele descărcate și le poți șterge după redare, după bunul plac. După redare, nu uitați să ștergeți filmele și serialele, întrucât acestea pot ajunge să ocupe mult spațiu de stocare. Pe un PC, unde probabil că ai la dispoziție sute de GB sau chiar câțiva TB nu este o problemă foarte mare, dar pe un telefon poți umple destul de repede spațiul de stocare intern.

Varianta de mobil are la dispoziție și opțiunea Smart Download. Aceasta șterge automat un episod dintr-un serial după ce se termină data viitoare când te conectezi la Wi-Fi și îl descarcă pe următorul.

Limitări pentru descărcările de pe Netflix

O limitare importantă este faptul că nu poți ține decât 100 de clipuri video în My Downloads. Astfel, dacă vrei să iei un serial lung cu peste 100 de episoade, nu vei putea să le stochezi pe toate simultan. De asemenea, nu toate filmele și serialele sunt disponibile pentru download. Poți descărca de pe Netflix local doar acele titluri care au acest tip de licență activă.

Download-urile vor descărca doar subtitrările și dublajele setate implicit. Dacă doriți să descărcați traduceri diferite, va trebui să le setați înainte de descărcare. Pe Android, filmele și serialele de pe Netflix pot fi descărcate și pe carduri microSD, dacă telefonul sau tableta oferă suport pentru așa ceva.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult