Cum să îți protejezi profilul de Netflix printr-un cod PIN

18.06.2020
Cum să îți protejezi profilul de Netflix printr-un cod PIN

Contul de Netflix nu este precum toate celelalte. În timp ce un profil de Facebook sau de Instagram este ceva foarte personal, mulți utilizatori folosesc profiluri multiple pe un singur cont Netflix comun. Totuși, chiar dacă respectivul cont este plătit de către întreaga familie, sau de către întregul „cerc de prieteni” care îl folosesc, poate că nu îți dorești ca toată lumea să aibă acces la istoricul tău de vizionare. De asemenea, poate că vrei ca lista personală de filme pe care vrei să le vezi să fie privată. Din fericire, există o metodă prin care să îți protejezi profilul cu un PIN.

Netflix oferă funcția de blocare cu un pin pentru protejarea datelor personale, dar poate fi și o metodă bună de a bloca conținutul nepotrivit copiilor. Mulți utilizatori de Netflix folosesc același cont pe care îl oferă și copiilor pentru a se uita la desene animate și la conținut potrivit lor. Dar dacă copiii pot accesa pur și simplu profilul părinților, profilul de copii devine cumva inutil pentru a-i proteja de conținut explicit.

Astfel, poți face câteva setări din contul de Netflix. Poți în primul rând bloca conținutul disponibil pentru fiecare profil în parte în funcție de rating-ul de vârstă. Apoi, poți bloca cu PIN profilurile care au acces la toate tipurile de conținut disponibile pe Netflix.

Cum blochezi accesul copiilor la conținut pentru adulți pe Netflix:

  1. Te autentifici din browser pe contul de Netflix (cu e-mail și parolă) pe netflix.com
  2. Mergi la setările contului din colțul dreapta-sus
  3. De la secțiunea profiluri și control parental, alegi profilul copilului și dai click pe „restricții de vizionare”
  4. Introduci din nou parola contului
  5. De aici selectezi nivelul de conținut maxim la care poate avea acces, în funcție de vârstă. De asemenea, îl poți marca drept profil de copil, având acces exclusiv la secțiunea Netflix Kids.

netflix kids

Există și posibilitatea de a scrie titlurile anumitor filme sau seriale care să fie blocate de pe respectivul profil.

Bara de sus menționează nivelul de rating: All, 7+, 13+, 16+ sau 18+. Pentru a nu avea restricții deloc, trebuie selectat nivelul 18+. Pentru conținut complet restricționat, poți alege „All”. Aceste filme și seriale nu includ violență, înjurături sau alt comportament care poate fi considerat problematic.

Cum îți protejezi contul de Netflix cu un PIN

  1. Te autentifici din browser pe contul de Netflix (cu e-mail și parolă) pe netflix.com
  2. Mergi la setările contului din colțul dreapta-sus
  3. De la secțiunea profiluri și control parental, alegi profilul tău și dai click pe „Profile Lock”
  4. Introduci din nou parola contului
  5. Bifezi căsuța „Necesită un PIN pentru accesul la profil”
  6. Introduci un cod de 4 cifre

De aici mai poți seta posibilitatea de a necesita acest PIN pentru a crea profiluri noi. Dacă această opțiune nu este bifată, copiii ar putea să creeze un profil nou fără restricții fără acordul părinților.

netflix profile lock

De fiecare dată când vei încerca să intri pe un profil protejat cu parolă PIN, de pe oricare dispozitiv, va trebui să introduci codul. Pe telefon și computer faci asta folosind tastatura virtuală sau fizică. Pe un televizor smart va trebui să introduci parola fie folosind numerele de pe telecomandă, fie folosind o tastatură virtuală, pe modelele cu telecomandă modernă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult