Filme de acţiune 2012 – cele mai bune filme de acţiune din 2012

11.02.2012
Filme de acţiune 2012 - cele mai bune filme de acţiune din 2012

Veşti bune pentru fanii filmelor de acţiune. Pentru anul 2012 se anunţă multe filme tari, pline de suspans. Mai jos găsiţi o listă cu 11 filme tari de acţiune pe care le vom putea urmări anul viitor pe marile ecrane. În principiu, datele de lansare sunt valabile pentru Statele Unite. În cazul în care filmele au primit o dată de lansare şi pentru ţara noastră, ea a fost trecut în locul celei pentru USA.

Lista de mai jos cu filme bune de acţiune din 2012 nu poate fi considerată sub nicio formă completă. Ne-am concentrat în primul rând asupra filmelor care au o dată de lansare stabilită, un poster oficial şi eventual un trailer sau un teaser disponibil. Dacă vreţi să menţionaţi şi alte filme de acţiune din 2012, puteţi folosi căsuţa de comentarii de la finalul articolului.

Contraband – 13 ianuarie 2012

ContrabandMark Wahlberg este actorul principal al acestui thriller plin de acţiune care va debuta în prima lună a lui 2012. Ce ai ascunde ca să-ţi protejezi familia? Chris Farraday a renunţat la viaţa de infractor cu mult timp în urmă, însă cumnatul lui încă este implicat în afaceri necurate. Când o operaţiune de contrabandă eşuează, Chris este nevoit să revină la vechile sale îndeletniciri pentru a-l proteja pe fratele soţiei sale, interpretată de Kate Beckinsale. Alături de ei îl vom întâlni şi pe Ben Foster, actor principal în filmul The Mechanic.

Underworld Awakening – 20 ianuarie 2012

Underworld AwakeningSeria Underworld revine pe marile ecrane spre finele lunii ianuarie 2012 cu noul titlu Awakening. Selene, interpretată de Kate Beckinsale, reuşeşte să scape după ce a fost ţinută captivă timp de 12 ani de oameni. Lumea pe care o cunoştea a dispărut. Acum oamenii ştiu despre vampiri şi lycan-i şi duc un război dur împotriva lor. Intriga poveştii este îmbogăţită de prezenţa unei fetiţe, ea fiind singura reprezentantă au unei rase hibride. Pentru a vedea cum se încheie lupta împotriva rasei umane, urmăriţi acest film de acţiune la începutul anului 2012.

Red Tails – 20 ianuarie 2012

Red TailsRed Tails ne aduce o poveste adevărată de la finele celui de-al doilea război mondial. Americanii sunt nevoiţi să arunce în lupta împotriva naziştilor piloţii de culoare antrenaţi în programul experimental Tuskegee. Fiind la un pas de-a avea programul oprit, ei sunt nevoiţi să-şi demonstreze curajul şi talentul în lupte inegale împotriva celei mai puternice forţe aviatice ale momentului, Luftwaffe. Cei mai cunoscuţi actori pe care-i vom întâlni în acest film de acţiune sunt Cuba Gooding Jr., Terrence Howard şi Brian Cranston. Premiera lui Red Tails este aşteptată în prima lună a lui 2012.

Safe House – 10 februarie 2012

Safe HouseLuna februarie debuteză în forţă pentru fanii filmelor bune de acţiune. Denzel Washington este personajul principal din Safe House, un thriller cu agenţi secreţi, conspiraţii internaţionale şi case de detenţie CIA. Alături de el îl găsim pe Ryan Reynolds în rolul unui tânăr aspirant la poziţia de agent CIA. În distribuţie îi mai găsim pe Vera Farmiga, Robert Patrick, Sam Shepard şi Brendan Gleeson. Urmăriţi trailer-ul de mai jos ca să înţelegeţi de ce Safe House va fi unul dintre cele mai tari filme de acţiune ale lui 2012.

Safe – 2 martie 2012

SafeCea mai căutată persoană din New York City este o fetiţă de 10 ani de origine chineză. Ea este folosită de mafia chineză pentru păstrarea datelor despre conturi şi bani. Sunt eliminate astfel din ecuaţie calculatoare şi documentele care ar putea incrimina o întreagă grupare mafiotă. Luke Wright (Jason Statham) este un fost luptător MMA căruia mafia rusă i-a omorât soţia. El o întâlneşte întâmplător pe micuţa Mei şi încearcă s-o protejeze. Din păcate, are o sarcină foarte grea, pe urmele ei fiind Triadele chinezeşti, mafia rusă şi poliţiştii corupţi din NYPD. Mai jos vă aşteaptă un trailer exploziv al unui film de acţiune de excepţie.

The Avengers – 4 mai 2012

The AvengersCând lumea este ameninţată de o forţă malefică fără precedent, agenţia S.H.I.E.L.D. trebuie să adune mai mulţi super-eroi pentru a evita un dezastru. Aşa se face că în filmul de acţiune The Avangers ne vom reîntâlni cu Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Black Widdow şi Hawkeye. În distribuţie se regăsesc Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth şi Mark Rufallo. Acţiunea se dezlăţuie în luna mai. Până atunci, puteţi urmări mai jos un trailer pentru filmul de acţiune The Avengers.

Battleship – 18 mai 2012

BattleshipFilmul de acţiune SF Battleship ne spune povestea unui exerciţiu militar naval de rutină care se transformă într-o misiune critică pentru omenire. Un grup de nave de luptă sunt nevoite să facă faţă unei ameninţări extraterestre. Star-ul filmului este Liam Neeson care joacă rolul amiralului Shane. Alături de el îi vom găsi pe Alexander Skarsgard şi Rihanna. Battleship va avea premiera în Statele Unite în luna mai 2012.

The Amazing Spider-Man – 3 iulie 2012

The Amazing Spider-ManPeter Parker este un adolescent cu probleme. Părinţii i-au murit şi când se îndrăgosteşte de Gwen Stacy, îl muşcă un păianjen. Acestea sunt pe scurt începuturile poveştii lui Spider-Man. Cum este să traversezi o metropolă aglomerată în câteva minute? Sau să poţi escalada orice clădire, fie ea şi din sticlă? Vom afla în miezul verii lui 2012 când va fi lansat The Amazing Spider-Man unul dintre cele mai aşteptate filme de acţiune bazat pe un personaj din benzile desenate.

The Dark Knight Rises – 20 iulie 2012

The Dark Knight RisesTrilogia Dark Knight a ajuns la final. Christopher Nolan îi aduce din nou în prim plan pe Christian Bale (Batman), Morgan Freeman (Lucius Fox), Michael Cane (Alfred) şi Gary Oldman (Jim Gordon). Alături de ei îi găsim pe Liam Neeson (Ra’s Al Ghul), Anne Hathaway (Catwoman) şi Marion Cotillard (Miranda Tate). Se cunosc prea puţin detalii despre poveste, însă Catwoman va pilota motocicleta lui Batman, iar batmobilul negru va fi revopsit. Aşteptarea va fi lungă până la mijlocul verii pentru acest film de acţiune.

Total Recall – 3 august 2012

Total RecallVă spune ceva numele acestui film? Dacă nu, înseamnă că v-aţi născut prea târziu. Thriller-ul de acţiune din 1990 va fi reluat de regizorul Len Wiseman, cunoscut pentru saga Underworld. În locul lui Arnold Schwarzenegger îl vom primi pe Colin Farell, iar Kate Beckinsale o va înlocui pe Sharons Stone în rolul lui Lori. Din distribuţie mai fac parte Ethan Hawke, Jessica Biel, Bill Nighy şi Bryan Cranston.

007: Skyfall – 26 octombrie 2012

007: SkyfallNu prea sunt multe de spus despre noul film de acţiune cu agentul 007. Daniel Craig s-a declarat onorat să fie distribuit a treia oară în această serie prestigioasă. James Bond va trebui să-şi demonstreze încă o dată loialitatea faţă de M şi serviciile secrete MI6. Alături de Judi Dench (M), în distribuţia filmului de acţiune se vor regăsi Ralph Fiennes şi Javier Bardem.

Vă reamintim că această listă de filme tari de acţiune din 2012 este limitată şi vă aşteptăm propunerile voastre în căsuţa de comentarii de mai jos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News