Filme de acţiune 2013 – multă adrenalină şi suspans pentru anul care vine

Filme de acţiune 2013 - multă adrenalină şi suspans pentru anul care vine

Pentru unii, toamna se numără bobocii. În redacţia Go4it.ro, toamna mai numărăm şi filmele tari de acţiune pe care le aşteptăm în anul următor. Pentru fanii genului, mai jos găsiţi o listă destul de cuprinzătoare de titluri. Am ales să realizăm prezentări detaliate pentru filmele de acţiune care au fost anunţate oficial şi care au o descriere şi eventual un trailer. Am lăsat la final o listă cu titluri despre care se cunosc prea puţine lucruri. Filmele de mai jos au fost ordonate în funcţie de data de lansare. Cea menţionată este de cele mai multe ori data premierei din Statele Unite. În cazul în care este disponibilă şi o dată a premierei din ţara noastră, am menţionat-o în locul celei de peste ocean.

Gangster Squad – 11 ianuarie

Amatorii de filme de acţiune vor intra în pâine încă din primele zile ale anului. Ganster Squad aduce pe marele ecran nume la fel de mari, precum Sean Penn, Josh Brolin, Ryan Gosling, Emma Stone şi Nick Nolte. Acţiunea filmului se petrece în anii `40 şi `50, când este creată o unitate specială în cadrul poliţiei din Los Angeles. Ea avea ca scop eliminarea gangster-ilor ce veneau de pe coasta de est, cu orice preţ, fără a mai ţine cont de lege.

Parker – 25 ianuarie

Numele lui Jason Statham este asociat cu filmele de acţiune. Rece, dur, corect, el joacă în Parker rolul unui hoţ care este tras pe sfoară de banda sa şi lăsat să moară. Drept răzbunare, el decide să fure de la ei prada ultimului jaf. Cum un film de acţiune nu dă bine fără un personaj feminin fermecător, alături de Jason Statham o vom întâlni pe Jennifer Lopez. Filmul este aşteptat în cinematografe la finalul lunii ianuarie. Urmăriţi mai jos trailer-ul pentru Parker.

The Last Stand – 25 ianuarie (Ro)

A promis că se va întoarce şi iată că s-a ţinut de cuvânt. La 65 ani, Arnold Schwarzenegger joacă într-un film de acţiune ca erou principal. Şeriful Ray Owens se gândeşte la pensionare, însă până atunci are de îndeplinit o misiune periculoasă. Un cap al unui cartel de droguri a evadat dintr-o închisoare şi goneşte spre graniţa Mexicană. În drumul său stă orăşelul şerifului, care primeşte ordin să-l oprească cu orice preţ. În distribuţie se regăsesc şi Forest Whitaker şi Luis Guzman.

Bullet to The Head – 1 februarie

După un dur al marelui ecran, urmează o altă legendă a filmelor de acţiune. Sylvester Stallone deschide luna februarie cu filmul Bullet to the Head. El joacă rolul unui asasin plătit care vrea să iasă la pensie. Fiica sa este răpită, drept răzbunare pentru ultima sa misiune şi trebuie să lucreze împreună cu un detectiv pentru a o găsi şi a elimina noua ameninţare. Alături de el, în distribuţie îi mai întâlnim pe Christian Slate şi Sung Kang (seria Fast and Furious).

A Good Day To Die Hard – 14 februarie

Poate că n-o să vă vină să credeţi, însă nu vor trece două luni din 2013 şi vom mai urmări pe marele ecrane încă un greu al filmelor de acţiune. Spre deliciul fanilor, seria Die Hard cu inegalabilul John McClane. La 57 ani, Bruce Willis va fi din nou greu de ucis. Nu cunoaştem prea mult detalii în legătură cu acţiunea filmului, însă ştim că ea se petrece în Rusia şi implică o serie de secrete militare. Alături de John McClane îl vom găsi şi pe fiul său, John McClane Jr.

G.I. Joe: Retaliation – 29 martie

Sper că n-o să vă plictisiţi prea uşor de Bruce Willis, deoarece îl veţi reîntâlni în G.I. Joe: Retaliation. Filmul de acţiune, care are la bază o serie populară de benzi desenate, îi readuce în rolurile principale pe Channing Tatum şi Dwayne „The Rock” Johnson. Unitatea militară specială G.I. Joe, cea care ar trebui să apere Statele Unite de ameninţări externe, este distrusă aproape în totalitate de propriul guvern. Cei rămaşi în viaţă trebuie să descopere cum a reuşit facţiunea Cobra să infiltreze guvernul şi să dea ordinul de eliminare.

Iron Man 3 – 3 mai Ro

Această serie nu mai are nevoie de prezentare. Inspirată din benzile desenate, ea a câştigat foarte multă popularite, în bună parte datorită carismaticului Robert Downey Jr. Nu se deloc detalii despre acţiunea filmului. Se zvoneşte că Iron Man îl va confrunta în China pe Mandarin, un inamic extrem de periculos, jucat de Ben Kingsley. Din distribuţie nu lipsesc nici de data aceasta Gwyneth Paltrow, Don Cheadle şi Jon Favreau. O surpriză plăcută este şi apariţia lui Guy Pearce într-un rol important. Data lansării este valabilă pentru ţara noastră. Din nefericire, la momentul redactării articolului a fost disponibil doar teaser-ul de mai jos.

Man of Steel – 14 iunie

Pentru cei care nu sunt foarte familiari cu super-eroii americani, Man of Steel este Superman. Filmul din vara viitoare va urmări un fir epic puţin diferit de ceea ce am mai văzut până acum. El se bazează pe o serie de benzi desenate relativ modernă, care ar trebui să-l facă pe super-erou ceva mai accesibil generaţiilor actuale. Se pare că Man of Steel este un prin film dintr-o serie ce va readuce pe marile ecrane povestea lui Superman. Actorul principal, Henry Cavill, este cunoscut cinfililor din Immortals şi The Cold Light of Day. Alături de el vor juca Russel Crowe şi Kevin Costner.

The Lone Ranger – 3 iulie

Aţi văzut The Green Hornet? The Lone Ranger este străbunicul personajului principal din Green Hornet. Legenda spune că John Reid, un ranger din Texas, a fost salvat de un indian pe nume Tonto. Împreună, ei devin justiţiarii ţinutului. Dacă personajul principal este jucat de un actor mai puţin cunoscut, Armie Hammer, în rolul lui Tonto a fost distribuit un carismatic Johnny Depp. Dacă sunteţi fani ai western-urilor, nu trebuie să rataţi acest filme de acţiune din miezul verii.

Lista filmelor de acţiune tari din 2013 nu se opreşte aici. Anul viitor mai aşteptăm şi The Fast and the Furious 6 (24 mai), The Wolverine (26 iulie), After Earth (7 iunie), Star Trek: Into Darkness (17 mai), Elysium (9 august) şi Oblivion (19 aprilie). Dacă am omis vreun film de acţiune important din 2013, vă invit să-l menţionaţi în căsuţa de comentarii de jos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News