Filme de groază 2013 – cele mai tari filme horror din 2013

Filme de groază 2013 - cele mai tari filme horror din 2013

Oferta de filme horror 2013 este destul de promiţătoare şi anunţă multe vizite la cinema pentru amatorii de filme de groază, chiar dacă pentru unele dintre cele mai tari filme horror anunţate va trebui să aşteptăm până spre finalul anului.

Filme de groază 2013 - cele mai tari filme horror 2013

The Chainsaw 3D

Primul sosit, în data de 4 ianuarie 2013, este The Chainsaw 3D. Filmul realizat pentru studiourile de cinema 3D continuă povestea legendarei familii de ucigaşi Sawyer, aşa cum a fost prezentată în primul film realizat în anul 1974. Acţiunea se petrece în oraşul Newt din statul american Texas, unde timp de mai multe zeci de ani au fost semnalate cazuri misterioase de dispariţii, de fiecare dată fără nici un indiciu care să ajute la găsirea victimelor şi descoperirea făptaşilor. Suspiciunile localnicilor, care în toţi aceşti ani au bănuit familia Sawyer, sunt în cele din urmă confirmate de o femeie care a scăpat din casa acestora după ce a asistat neputincioasă la uciderea cu brutalitate a celor patru prieteni ai săi. Zvonurile legate de isprăvile familiei Sawyer se răspândesc repede în micul oraş, iar în scurt timp aceştia sunt înconjuraţi de o mulţime de oameni furioşi care le incendiază locuinţa şi îi ucid până la ultimul om – sau aşa au crezut.

Preludiul demn de un film horror este continuat câteva zeci de ani mai târziu şi la sute de kilometri distanţă de locul masacrului, când o femeie află că a moştenit o fermă din Texas de la o bunică pe care nici nu ştia că o avea. Bogăţia căpătată vine însă la pachet cu o grea moştenire, proaspăta proprietară neştiind de grozăviile care o aşteaptă în pivniţa întunecată a vilei construite în stil Victorian.

Mama

O creaţie a lui Guillermo del Toro, “Mama” este un thriller horror supranatural ce spune povestea a două fetiţe care au dispărut fără urmă chiar în ziua în care mama lor a fost ucisă. Când acestea sunt în cele din urmă găsite câţiva ani mai târziu şi primesc şansa la o nouă viaţă, salvatorii lor descoperă îngroziţi că încă fetele sunt urmărite de cineva care le vizitează târziu în fiecare noapte.

Din ziua în care tatăl fetiţelor le-a ucis mama, surorile Victoria şi Lilly fost căutate fără oprire de unchiul Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) şi prietena sa Annabel (Jessica Chastain). În mod incredibil, surorile sunt găsite în viaţă după 5 ani, trăind într-o cabană dărăpănată. Povestea demnă de un film de groază începe când cei doi salvatori îşi pun întrebarea dacă nu cumva cele două fetiţe au venit în casa lor cu oaspeţi nepoftiţi, aduşi din trecutul negru al copilăriei lor.

“Mama”, al doilea nume din lista filme de groază 2013 va debuta devreme în sălile de cinema, pe 18 ianuarie.

John Dies at the End

John Dies at the End este o comedie horror care spune povestea unui drog capabil să inducă celor care îl consumă o experienţă cu totul neobişnuită, în care aceştia se desprind de propriul corp şi plutesc pentru o vreme în timp şi spaţiu, peste dimensiunile care separă universurile paralele. Din păcate experienţa se termină prost pentru mulţi dintre consumatori, care nu se mai întorc înapoi oameni, corpul lor fiind ocupat de creaturi misterioase. În scurt timp omenirea ajunge să se confrunte cu o adevărată invazie de creaturi, având nevoie de eroi care să salveze situaţia.

John Dies at the End are premiera pe 25 ianuarie 2013, făcând parte din prima serie cu filme de groază ale începutului de an.

Hansel and Gretel: Witch Hunters

La 15 ani după traumatizantul incident din casa de turtă dulce, Hansel and Gretel au crescut şi formează acum o echipă formidabilă de vânători de recompense, care urmăresc şi ucid vrăjitoare în toate colţurile lumii. Deşi încă îşi revin din trauma suferită în copilărie, cei doi vânători de vrăjitoare se bucură de un nesperat succes, deoarece în mod inexplicabil vrăjile şi blestemele aruncate împotriva lor nu par să aibă nici un efect.

Hansel and Gretel: Witch Hunters este film de groază cu o evidentă latură comică, ce va putea fi gustată în sălile de cinema începând cu 25 ianuarie.

Warm Bodies

După ce un zombie ajunge să fie implicat într-o relaţie cu prietena uneia dintre victimele sale, dragostea iscată pune în mişcare o serie de evenimente care ameninţă să transforme întreaga lume.

Cum este şi normal în filme de groază, oamenii zombie iubesc inteligenţa oamenilor de rând şi mai ales creierul lor, pe care îl devorează ori de câte ori au ocazia. Eroul nostru zombie este una din nenumăratele victime ale unei epidemii recente ce a lăsat omenirea în dezordine, împingând ultimii supravieţuitori să locuiască în oraşe-fortăreţe foarte bine păzite. Povestea începe atunci când Julie, o frumoasă femeie, este încolţită de o ceată de zombie care vor să o transforme în meniul principal, numai că unul dintre aceştia decide să o salveze în ultimul moment, ducând-o în interiorul unui avion părăsit pentru a o ascunde de ceilalţi. Julie descoperă cu timpul că salvatorul ei nu este ca ceilalţi zombie, lucrurile luând o întorsătură cu totul neaşteptată.

Warm Bodies este un film din categoria dramă horror, ce va putea fi vizionat de către amatorii de filme de groază începând cu 1 februarie 2013.

Carrie

Pe 15 martie faceţi cunoştinţă cu Carrie Moretz, fiica lui Margaret – o femeie foarte religioasă ce locuieşte într-o suburbie de la marginea unui oraş. Carrie este o fetiţă drăguţă, dar izolată de societate de către mama sa şi persecutată la şcoală de celelalte colege. Cuprinsă de remuşcări, una dintre colege reuşeşte să-şi convingă cel mai bun prieten să o invite la balul liceului. Forţată de presiunile la care este supusă de adversarele sale, Carrie îşi dezlănţuie furia sub într-o avalanşă de forţe telechinetice, stârnind haos în jurul ei.

Carrie poate fi considerat un clasic pentru oferta anului 2013 de filme de groază, fiind o reecranizare a filmului cu acelaşi nume creat de Brian De Palma în anul 1976.

Scary Movie 5

Scary Movie 5 este o comedie horror ce nu poate fi ratată de fanii seriei, ce va avea premiera pe 12 aprilie 2013.

Evil Dead

Tot începând cu 12 aprilie ne putem delecta cu thrillerul horror Evil Dead. Acesta este un remake după filmul cu acelaşi nume realizat în anul 1981, ce nu trebuie ratat de pasionaţii de filme horror.

Mia, o tânără femeie ce duce o lupă cu dependenţa de alcool se îndreaptă către o cabană îndepărtată împreună cu fratele ei şi câţiva prieteni, unde descoperă o Carte a Morţilor cu puteri nebănuite.

World War Z

World War Z este o superproducţie Horror-SF ce reuneşte actori celebrii ca Brad Pitt, Daniella Kertesz, David Morse, James Badge Dale, Matthew Fox şi Mireille Enos. Filmul ce abundă e efecte speciale dintre cele mai spectaculoase este ecranizarea romanului best-seller World War Z: An Oral History of the Zombie War.

Povestea îl are ca erou principal pe Gerry Lane (Pitt), reprezentat al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) aflat într-o misiune contra cronometru pentru oprirea pandemiei mondiale ce ameninţă să decimeze întreaga umanitate convertind întreaga populaţie în hoarde de zombie porniţi să distrugă orice urmă de civilizaţie.

World War Z, unul dintre cele mai aşteptate filme horror din 2013, va debuta în cinematografe pe 21 iunie.

Maniac

Remake-ul unuia dintre cele mai brutale filme de groază din istorie, creat de William Lustig în 1980, Maniac prezintă povestea unui criminal în serie schizofrenic ce îşi alege la întâmplare victime în oraşul New York.

Alegând de fiecare dată numai femei frumoase pe care le mutilează şi în cele din urmă ucide în cele mai brutale moduri cu putinţă, criminalul se răzbună astfel pentru tratamentul la care a fost supus în copilărie de propria mamă abuzivă. La fel ca şi prima ecranizare din anul 1980, Maniac promite să fie unul dintre cele mai înspăimântătoare filme de groază din 2013, nerecomandat celor care sunt uşor impresionabili de scene de violenţă extremă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult