Filme noi 2010 – ce filme bune vedem in 2010

Filme noi 2010 - ce filme bune vedem in 2010

A sosit momentul să vedem ce filme bune vor fi lansate în 2010. Anul acesta am fost încântaţi de regizorii de la Hollywood cu producţii precum Terminator Salvation, Star Trek şi Transformers: Revenge of the Fallen. Pentru anul 2010 avem pregătite o serie de titluri în care vom vedea actori pe care-i credeam retraşi, continuări ale unor serii de succes, precum şi filme noi ale unor regizori foarte apreciaţi.

Edge of Darkness

Data de lansare: 29 ianuarie 2010

Edge of DarknessNu credeam c-o să-l revedem prea curând pe Mel Gibson pe marile ecrane. După o absenţă de câţiva ani buni el va juca rolul unui detectiv care o mai are în viaţă doar pe fata sa. După ce ea este omorâtă chiar pe treptele casei sale, Thomas Craven (Gibson) porneşte o investigaţie care-l poartă departe. Află astfel că fiica sa avea o viaţă secretă şi în toată povestea sunt implicate o mare companie şi agenţiile guvernamentale. Alături de actorul de origine australiană va juca o tânără actriţă născută în Serbia, pe numele său Bojana Novakovic. Din trailer se poate vedea că Gibson nu şi-a pierdut toată îndemânarea pe care am admirat-o în seria Armă Mortală. Printre alte informaţii interesante despre Edge of Darkness putem menţiona faptul că va fi regizat de cel care a semnat Casino Royale şi povestea a mai fost ecranizată într-o mini serie pentru TV în 1985.

From Paris with Love

Data de lansare: 5 februarie 2010

From Paris with LoveLuna februarie începe cu un film bun de acţiune a cărui poveste se desfăşoară în oraşul iubirii. John Travolta, un agent federal american care nu se gândeşte de două ori înainte să apese pe tragaci ajunge să facă echipă cu Jonathan Rhys Meyers, un angajat al ambasadei Statelor Unite la Paris. Îndemânarea şi dezinvoltura primului sunt puse faţă în faţă cu lipsa de experienţă a celuilalt, cei doi trebuind să împiedice un atac terorist. Regizorul Pierre Morel nu este nou în această branşă, având la activ filme noi precum Taken sau Banlieue 13.

The Wolfman

Data de lansare: 10 februarie 2010

The WolfmanTot în luna februarie, amatorii de poveşti cu vârcolaci se vor putea delecta cu prestaţiile lui Benicio Del Toro şi Anthony Hopkins. Primul va juca rolul unui fiu rătăcitor care se întoarce la conacul din Marea Britanie al tatălui său pentru a-l căuta pe fratele dispărut pe pământurile moşiei. Povestea este condimentată şi de frumoasa Emily Blunt care joacă rolul logodnicei fratelui dispărut. Thriller-ul horror s-ar putea să aibă povestea uşor de anticipat, însă spectatorul va putea să-i urmărească pe doi actori redutabili. Alături de ei va apărea şi Hugo Weaving, uşor de recunoscut după rolul agentului Smith din Matrix.

Shutter Island

Data de lansare: 25 februarie 2010

Shutter IslandMartin Scorsese ne va încânta la sfârşitul lui februarie cu thriller-ul cu accente horror Shutter Island. Leonardo DiCaprio şi Mark Ruffalo vor interpreta rolul unor agenţi care sunt trimişi să investigheze dispariţia unei deţinute dintr-o instituţie pentru psihopaţi, aflată pe o insulă izolată. Directorul, interpretat de Ben Kingsley, pare binevoitor şi colaborează cu cei doi, însă ascunde un proiect în desfăşurare în subteranele închisorii. Shutter Island ar putea să fie printre filmele noi care aspiră la multe Oscaruri în 2010.

The Book of Eli

Data de lansare: 5 martie 2010

The Book of EliÎntr-un scenariu post-apocaliptic, Denzel Washington este un luptător singuratic ce traversează Statele Unite cu o carte. Ea ar putea să ajute la reconstrucţia societăţii, însă unii o consideră o armă şi vor să pună cu orice preţ mâna pe ea. În acest film, Denzel este nevoit să devină maestru în lupta cu sabia, trasul cu arcul şi artele marţiale pentru a proteja Biblia. Data de lansare de mai sus este cea anunţată pentru ţara noastră, filmul urmând să ruleză încă de la jumătatea lunii ianuarie în cinematografe din SUA, Marea Britanie şi Rusia.

Iron Man 2

Data de lansare: 30 aprilie 2010

Iron Man 2Povestea omului de fier continuă cu un film nou în anul viitor. Din păcate nu vă putem da prea multe detalii despre acţiunea peliculei deoarece nu avem un trailer oficial. Mai jos veţi putea viziona mai multe interviuri scurte cu Robert Downey Jr. şi regizorul Jon Favreau chiar pe platourile de filmare. Nu trebuie să vă descurajaţi încă deoarece doar simpla enumerare a actorilor care vor participa la acest proiect este impresionantă. Alături de sau împotriva lui Iron Man vor lupta Mickey Rourke, Samuel Jackson, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson şi Don Cheadle.

Toy Story 3

Data de lansare: 18 iunie 2010

Toy Story 3Am păstrat la final două filme care sunt recomandate în primul rând unei categorii mai tinere de spectatori. Toy Story este o serie veche de la Disney şi destul de apreciată pe alte meleaguri. Cel de-al treilea episod, ce va fi lansat şi în versiune 3D, urmăreşte aventura jucăriilor care au rămas fără stăpân după ce acesta a plecat la facultate. Ele ajung iniţial într-un centru unde părinţii îşi lasă copiii în timpul zilei, dar situaţia nu este roză şi decid să o ia din loc. Schimbarea de personalitate a lui Buzz în urma resetării condimentează acţiunea. Desenele animate create în colaborare cu studioul Pixar vor fi lansate în vacanţa de vară.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Data de lansare: 19 noiembrie 2010

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part IUltima carte din seria Harry Potter va avea parte de un tratament special. Harry Potter and the Deathly Hallows va fi turnată în două părţi, prima urmând să fie lansată spre sfârşitul anului viitor. Personajul principal împreună cu cei doi prieteni ai săi vor pleca într-o călătorie pentru a găsi ultimele trei Horcruxes, necesare în lupta împotriva lui Lord Voldemort. Nu au apărut încă trailer-e şi postere oficiale, însă mai jos puteţi viziona un interviu cu Daniel Radcliffe în care vorbeşte despre ecranizările ultimelor două cărţi din seria Harry Potter. Deathly Hallows este cu siguraţă pe lista celor mai aşteptate filme din 2010.

Acestea sunt doar câteva filme noi ce vor fi proiectate pe marile ecrane anul viitor. Dacă aveţi şi alte propuneri de titluri cu o dată de lansare în 2010, puteţi comenta în căsuţa de mai jos. Trebuie spus că în ultimele luni ale lui 2009 vor apărea pe marile ecrane destul de multe pelicule care merită atenţia cinefililor şi pe care am fost nevoiţi să le excludem din lista de mai sus. Şi nu uitaţi că se va deschide în curând în Bucureşti primul cinematograf IMAX din ţara noastră.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News