Filmul „Sound of Metal” provoacă Hollywood-ul prin rolul lui Paul Raci, un actor din comunitatea oamenilor fără auz

09.12.2020
Filmul „Sound of Metal” provoacă Hollywood-ul prin rolul lui Paul Raci, un actor din comunitatea oamenilor fără auz
Foto: captură din video

Paul Raci este descoperirea care se ascundea chiar la vedere, la Hollywood. După 40 de ani de meserie, actorul iese în evidență în filmul „Sound of Metal”, unde joacă rolul unui consilier pe probleme care țin de consumul de alcool.

Actorul însuși face parte din comunitatea oamenilor fără auz, el provenind dintro familie cu părinți surzi. Pentru filmul său, regizorul Darius Marder voia neapărat pe cineva din comunitatea celor fără auz pentru interpretarea lui Joe, un fel de mentor pentru nou-asurzitul Ruben (Riz Ahmed).

Foto: captură din video

Regizorul a refuzat actori cunoscuți până când a găsit ceea ce căuta

În mod repetat, regizorul a refuzat actori de primă mână care-și doreau să joace acest rol. „Până nu am înțeles cine sunt și ce reprezintă cei din C.O.D.As („Children of Deaf Adults”/„Copii din părinți surzi”), nu am realizat că Paul este Joe. Cu siguranță, nicio persoană care va vedea filmul nu va avea altă opinie”, a declarat Marden.

Paul este Joe, o persoană care aude, născută din părinți surzi, care înțelege în profunzime lumea surzilor.

Această lume este o societate în care pierderea auzului nu este echivalată neapărat cu un handicap, dar oamenii sunt la fel de predispuși la căderi psihice și dependență de droguri și alcool. Această perspectivă nu este prea ecranizată la Hollywood. Există câteva roluri pentru actorii din comunitatea celor fără auz, dar nimic notabil.

„Căutăm un nume cunoscut”, răspunsul dezarmant pentru actorii surzi

„Nici nu vă pot spune de câte ori am auzit: ‘Vom alege un nume cunoscut’. ‘Căutăm un nume cunoscut’”, a declarat Raci cu privire la răspunsurile primite de-a lungul carierei sale de actor.

„Nevoia de un nume este o scuză clasică pentru lipsa reprezentării, care este legată și de posibilitatea de finanțare a producătorului fimului. Suntem cu toții înfometați după o reprezentație reală. Sunt milioane de oameni care abia așteaptă să se vadă pe marile ecrane. Noi finanțăm pe spatele actorilor care joacă în film. Trebuie să revizuim modalitatea în care facem lucrul acesta, pentru că dacă vom continua să acceptăm doar ‘nume cunoscute’, nu vom depăși niciodată această problemă”, a mai declarat regizorul Darius Marven.

Paul Raci nu este doar actor, ci și solist al unei formații rock

Majoritatea rolurilor lui Raci au fost lipsite de importanță. Un rol într-un episod din „Parks and Recreation”, altul prin „Baskets” ș.a.

„N-am avut niciodată oportunitatea pentru un rol mare în filme. Doar mi-am trăit viața”, a mai spus Paul Raci.

Pe lângă actorie, Raci este și membru al „Deaf West Theatre” din Los Angeles și solistul trupei tribut Black Sabbath – „Hands of Doom ASL ROCK”, trupă care cântă în limbajul semnelor.

Rolul din „Sound of Metal” este cel mai mare rol al său, în toată cariera de 40 de ani. „Am citit scenariul și este frumos, este emoționant. Îl știam deja pe tipul acela, pe Joe. Am atât de multă experiență în ceea ce a făcut el. Soția mea consideră filmul unul chiar autobiografic și parcă într-adevăr este”, a concluzionat Raci.

Sursa: IndieWire

Urmărește Go4IT.ro pe Google News