Instafest: cine ar cânta la festivalul tău de muzică, bazat pe istoricul tău de pe Spotify

30.11.2022
Instafest: cine ar cânta la festivalul tău de muzică, bazat pe istoricul tău de pe Spotify

Probabil că ați văzut în ultimele câteva zile pe rețele de socializare diverse afișe pentru festivaluri care nu există. Acestea sunt generate de Instafest, un site care poate să se conecteze la contul tău de Spotify, pentru a genera un „lineup” de festival perfect mulat pe gusturile tale, în funcție de obiceiurile de ascultare. Iată cum poți să îți creezi propriul „festival” bazat pe muzica pe care ai ascultat-o în ultima vreme.

Site-ul Instafest folosește datele de pe contul tău de Spotify pentru a crea un lineup de festival

Instafest este un site gratuit, care necesită autentificarea cu contul de Spotify pentru a fi accesat. Acesta are o singură funcție: cea de a genera o imagine cu artiștii tăi preferați. Odată ce te autentifici, în câteva secunde, site-ul va genera o imagine cu festivalul tău „perfect”, iar numele acestuia va fi chiar numele pe care îl ai setat pe Spotify.

Vei primi un program de festival pe trei zile, folosind artiștii tăi preferați ca „headliners” pentru fiecare dintre cele trei zile, urmând ca celelalte linii să fie populate cu trupe sau artiști pe care nu îi asculți atât de des.

Dar asta nu este tot. Implicit, Instafest folosește datele pentru ultimele șase luni, însă poți crea un poster diferit, dacă alegi alte intervale de timp. Ai la dispoziție ultimele patru săptămâni, șase luni sau întregul istoric al contului. De asemenea, ai de ales între trei fundaluri, pentru a personaliza cât-de-cât felul în care posterul arată. Majoritatea celor care publică aceste postere pe rețelele de socializare par că folosesc imaginea implicită, așa că puteți ieși puțin în evidență cu o imagine diferită.

De asemenea, mai există câteva opțiuni: una ar fi cea de a renunța la numele „personalizat”, pentru unul generic „Instafest”, sau de a afișa un „basic score”. Acesta măsoară cât din muzica pe care o asculți este una mai „populară”, sau dacă este una mai de nișă. La final, poți alege să publici imaginea cu afișul pe conturile tale de socializare.

Instafest este creat de un singur om, Anshay Saboo, care a creat site-ul după ce a văzut multe postări de la Coachella astă-vară și a încercat să își imagineze care ar fi lineup-ul perfect pentru el la un astfel de festival.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult