Inteligenţa artificială, folosită pentru a genera un live-stream nesfârşit de muzică death metal pe YouTube

Inteligenţa artificială, folosită pentru a genera un live-stream nesfârşit de muzică death metal pe YouTube

Pornind de la o serie de critici, cum că muzica house este atât plictisitoare şi repetitivă încât un calculator ar putea să o genereze în mod automat, fără intervenţia unui artist, specialiştii în tehnologii machine learning CJ Carr şi Zack Zukowski am răspuns provocării lansând un canal YouTube care transmite în Live Stream un recital non-stop de muzică death metal, generată în timp real cu ajutorul unui sistem de inteligenţă artificială.

Dezvoltat în cadrul unui proiect numit Dadabots, generatorul de muzică death metal foloseşte o reţea de procesare neurală pentru a identifica tipare în muzică, separa cele mai comune elemente şi a le reproduce într-o ordine coerentă. Melodiile rezultate au lungime variabilă, includ parte de introducere şi final, iar alternanţa instrumentelor cu porţiunile de voce se face în mod credibil.

Totuşi, muzica generată folosind combinaţii nelimitate de instrumente, fără pauze şi la o viteză care ignoră constrângerile corpului uman în a mânui instrumente de cântat sună pe alocuri nenatural.

Creatorii robotului death metal precizează că tehnica folosită se pretează cel mai bine genurilor cu stil forte rapid, acestea mascând mai uşor potrivirile inexacte de instrumente. În schimb, generarea unei piese de muzică lentă potrivind la întâmplare mostre cântate de diverşi artişti nu ar avea consistenţa necesară.

Exceptând poate anumite genuri de muzică electronică, este puţin probabil ca muzica generată folosind tehnologii de inteligenţă artificială să înlocuiască prea curând creaţiile artiştilor reali.

În viitor, dezvoltatorii Dadabots plănuiesc să adauge interacţiune cu audienţa de pe YouTube, spectatorii putând solicita melodii inspirate de artiştii preferaţi.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video